Cenah Arapça ne demek?

İçindekiler:

  1. Cenah Arapça ne demek?
  2. Cenah ne demek cümle?
  3. Sol cenah ne demek?
  4. Cennah ne demektir?
  5. Şimal ismi ne anlama gelir?
  6. Penah ne anlama gelir?
  7. Cinas ne demek ne demek?
  8. Kuranda geçen şimal ne demek?
  9. Islam Penah ne demek?
  10. Püştü Penah ne demek?
  11. Cinas Seni ne demek?
  12. Şimal Kürt ismi mi?

Cenah Arapça ne demek?

cenah : - kuş kanadı, yan taraf.

Cenah ne demek cümle?

''Uzun zamandan beri o cenahtan kimseyle görüşmüyorum.'' Üçüncü Anlamı: Çok yönlü bir meselenin ya da nesnenin taraflarından biri, kısım. Örnek Cümle: ''Oyuncağın bozuk olan cenahını tamir ettim.''

Sol cenah ne demek?

Cenah kelimesi kuş kanadı anlamına gelmektedir. Yani sağ kuş kanadı ve sol kuş kanadıdır.

Cennah ne demektir?

Cinnah kelimesinin bilinen ilk anlamı pençe ve tırnaktır. Daha sonra Ankara ilimizde bulunan meşhur caddelerden birine verilen isimdir. Ayrıca dik yokuşlar içeren ve araçlara kapalı olan yollarda bazen cinnah ismi ile anılmıştır.

Şimal ismi ne anlama gelir?

Arapça bir isim olan Şimal isminin ilk anlamı kuzey olup kuzey yönünü ifade etmektedir. Aynı zamanda Şimal ismi taze sürgün anlamını da taşımaktadır. Bir diğer anlamı olarak Şimal ismi sol yan, sol taraf anlamlarını da taşımaktadır.

Penah ne anlama gelir?

(ﭘﻨﺎﻩ) sıf. (Fars. penāh-kerden “sığınak yapmak”tan penāh) Sonuna geldiği kelimelere “sığınağı, koruyucusu, hâmîsi olan” anlamı katarak Farsça usûlüyle birleşik kelimeler yapar: Adâlet-penah: Adâletin hâmîsi, koruyucusu.

Cinas ne demek ne demek?

Cinas: Yazılışları ve söylenişleri aynı, anlamları farklı olan sözcükleri bir arada kullanma sanatıdır.

Kuranda geçen şimal ne demek?

Şimal isminin birden fazla anlamı mevcuttur. Arapça bir isim olan Şimal isminin ilk anlamı kuzey olup kuzey yönünü ifade etmektedir. Aynı zamanda Şimal ismi taze sürgün anlamını da taşımaktadır. Bir diğer anlamı olarak Şimal ismi sol yan, sol taraf anlamlarını da taşımaktadır.

Islam Penah ne demek?

(ﭘﻨﺎﻩ) i. (Fars. penāh) Sığınacak yer, melce: Heyhât! ... (Fars. āverde “getirilmiş” ve bürde “götürülmüş” ile) Sığınmış, ilticâ etmiş, mültecî.

Püştü Penah ne demek?

ѻ Püşt ü penah: mec. Arka, yardımcı, sığınak: Gāzî olan Hak kılıcıdır yakin / Gāzidir püşt ü penâh-ı ehl-i din (Ahmedî).

Cinas Seni ne demek?

Cinas Seni ne demek? Sözlükte "iki şeyin birbirine benzemesi" anlamında masdar olan cinas, edebiyat terimi olarak anlamları farklı, yazılış veya söylenişleri (sesleri) aynı yahut benzer olan kelimelerin nazım ve nesirde bir arada kullanılması yoluyla yapılan söz sanatını ifade eder.

Şimal Kürt ismi mi?

Kökeni ise Arapça olan şimal kelimesi, Arapçadan dilimize geçen ve dilimizde varlığını halen sürdüren kelimelerden bir tanesidir. Şimal kelimesi Kuzey anlamına gelmektedir.