Ayasofya'nın sırrı ne?

İçindekiler:

  1. Ayasofya'nın sırrı ne?
  2. Ayasofya caminin tuğrası kime hediye ediyor?
  3. Ayasofya Cami tuğra kime hediye edilmiştir?
  4. Ayasofya Camii tuğra hangi padişaha hediye edildi?
  5. Ayasofya Camii girişindeki tuğra hangi padişaha hediye edilmiştir?
  6. Ayasofya neden çok önemli?

Ayasofya'nın sırrı ne?

Ayasofya'nın en etkileyici sırlarından biri de Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği haç ve kullanılan çivilerin gizli bir bölümde bulunması. ... Bu emanetlere Ayasofya'nın ev sahipliği yapmasındaki sır ise Hz. İsa'nın 40 bin yıl sonra dünyaya ineceği yerin Ayasofya olduğuna inanılması!

Ayasofya caminin tuğrası kime hediye ediyor?

Lanzoni'ye yaptırılmıştır. Fossati tarafından Sultan Abdülmecid'e hediye edilen tuğra; yuvarlak formlu, altın yaldızlı mozaik tanelerinden (tessera) meydana gelen zemin üzerine, yeşil renkli mozaiklerle işlenmiştir.

Ayasofya Cami tuğra kime hediye edilmiştir?

Fossati tarafından Sultan Abdülmecid'e hediye edilen tuğra; yuvarlak formlu, altın yaldızlı mozaik tanelerinden (tessera) meydana gelen zemin üzerine, yeşil renkli mozaiklerle işlenmiştir.

Ayasofya Camii tuğra hangi padişaha hediye edildi?

Ayasofyai Kebir Camii Şerif onarımı sırasında dökülen mozaiklerden yapılan ve günümüzde ana giriş kapısının yan tarafında olan tuğra hangi padişaha hediye edilmiştir? Doğru cevap d seçeneği Abdülmecid.

Ayasofya Camii girişindeki tuğra hangi padişaha hediye edilmiştir?

Ayasofya Camii'nde günümüzde ana giriş kapısının yan tarafında olan tuğra Sultan Abdülmecid'e hediye edilmiştir. İşte tuğra ile ile şaşırtıcı detaylar...

Ayasofya neden çok önemli?

Doğu Roma İmparatorluğu'nun İstanbul'da yaptırmış olduğu en büyük kilise olan Ayasofya, aynı yerde üç kez inşa edilmiştir. ... Ayasofya, Doğu Roma İmparatorluğu boyunca hükümdarların taç giydiği, başkentin en büyük kilisesi olarak katedral işlevi görmüştür.