ÜTS uygulaması nedir?

İçindekiler:

  1. ÜTS uygulaması nedir?
  2. ÜTS başvurusu nasıl yapılır?
  3. ÜTS kodu nasıl alınır?
  4. ÜTS nasıl sorgulanır?
  5. ÜTS ye kayıtlı değil ne demek?
  6. ÜTS kaydı nasıl yapılır medikal?
  7. ÜTS bayilik başvurusu nasıl yapılır?
  8. Titubb firma kaydı nasıl yapılır?
  9. ÜTS teknik servis personel kaydı nasıl yapılır?
  10. UTS sorgulama nasıl yapılır?
  11. ÜTS mobil ücretli mi?
  12. Sağlık Bakanlığı onaylı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  13. Evony maske sağlık bakanlığı onaylı mı?
  14. Titubb Yeni firma kaydı nasıl yapılır?
  15. MRG güvenlik bilgisi ne demek?
  16. ÜTS bayilik nedir?
  17. Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası Titubb nedir?
  18. Titck firma kaydı nasıl yapılır?
  19. ÜTS neleri kapsar?
  20. UTS kayıtlı ne demek?

ÜTS uygulaması nedir?

Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir.

ÜTS başvurusu nasıl yapılır?

Ürün Takip Sistemi ile ilgili başvuru, giriş ve diğer işlemler için https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresi kullanılacaktır. ÜTS'ye başvurular, E-imza ile gerçekleştirilebilecek. https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresinde «E-imza» butonu tıklanır.

ÜTS kodu nasıl alınır?

1 - https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ linkinden "Bilgi Bankası" butonuna tıklayınız. 2 - "Tıbbi Cihaz Firması Listele" butonuna giriş yaparak "Vergi numarası" kısmına T.C. kimlik numaranızı yazınız. 3- Aynı sayfada "Sorgula" butonuna tıklayarak ÜTS Kurum numaranıza erişebilirsiniz.

ÜTS nasıl sorgulanır?

ÜTS'de kayıtlı ürün, firma bilgisi sorgulama yapabilirsiniz. saniye içinde E-Devlet üzerinden giriş yapmak üzere E-Devlet Kapısına yönlendirileceksiniz. Başarıyla giriş yapmanız durumunda Ürün Takip Sistemi otomatik olarak yüklenecektir.

ÜTS ye kayıtlı değil ne demek?

Medikal veya kozmetik ürünlerin kayıtlı olup olmadığını, Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemi web portalı veya mobil uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. ... Barkod ile yapacağınız arama sizi doğrudan ürünün kaydına götürecektir. Bu ÜTS sorgulama işleminde sonuç çıkmıyorsa ürün kayıtlı değil demektir.

ÜTS kaydı nasıl yapılır medikal?

o ÜTS BAŞVURU uygulamasına e-imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza ile giriş yapılır. Sistem'e yapılan girişin ardından Firma Başvurularım Ekranı görüntülenir. o Sağ üst köşede yer alan Kozmetik Firması Ekle düğmesine tıklanır. Kozmetik Firma Başvurusu Ekle penceresi görüntülenir.

ÜTS bayilik başvurusu nasıl yapılır?

1- UTS GİRİŞ SAYFASINA E-İMZA İLE GİRİYORUZ. 2- ALINAN BAYİLİKLER BUTONUNU TIKLIYORUZ. 3- SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ BAYİLİK BAŞVURUSU EKLE BÖLÜMÜNE TIKLIYORUZ. 4- AÇILAN EKRANDAN BAYİLİK BAŞVURUSU YAPMAK İSTEDİĞİMİZ FİRMAYI SEÇİYORUZ.

Titubb firma kaydı nasıl yapılır?

Bilindiği üzere TİTUBB firma kayıt işlemleri için, TİTUBB sistemine online veri girişi yapılmasının ardından www.huap.org.tr/ubb web adresindeki Sağlık Bakanlığı duyuruları doğrultusunda hazırlanan firma kayıt başvuru dosyasının Sağlık Bakanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

ÜTS teknik servis personel kaydı nasıl yapılır?

(1) Genelge kapsamında faaliyet yürüten teknik servis ÜTS kayıt işlemlerini https://utsuygulama.saglik.gov.tr adresinden gerçekleştirecektir. (2) Kayıt işlemlerinde herhangi bir fiziki belge talep edilmemekte olup kayıt işlemi ÜTS üzerinden tamamen elektronik ortamda gerçekleşecektir.

UTS sorgulama nasıl yapılır?

İnternet tarayıcınızdan Ürün Takip Sistemi ürün sorgulama yapmak için https://utsuygulama.saglik.gov.tr/ web sitesi adresine giriş yaptıktan sonra sarı renkte işaretlenmiş olan bilgi bankası kutucuğuna tıklayınız. Bu, sizi tıbbi cihaz listeleme ekranına yönlendirecektir.

ÜTS mobil ücretli mi?

Android ve IOS tabanlı cep telefonlarına ücretsiz indirebileceğiniz ÜTS Mobil sayesinde kozmetik ürün ve tıbbi cihazların sistemimize kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilir, güvenli ürüne erişebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı onaylı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, bitkisel ürün amblemi, Sağlık Bakanlığı ile TİTCK logolarının birleşiminden oluşuyor. Bu amblemi taşıyan ürünlerin, TİTCK tarafından etkinlik, güvenlik ve kalite verileri açısından incelenip onaylandığı anlaşılacak.

Evony maske sağlık bakanlığı onaylı mı?

Hijyen ve temizlik kategorilerindeki 33 yıllık deneyimini, Evony ve Goodcare markalarıyla cerrahi maske kategorisine taşıyor. %99'a kadar bakteri filtrasyonu sağlayarak TSE ürün onaylı ve TSE Covid-19 Güvenli Üretim sertifikasyonuna sahip İLK ve TEK maske üreticisi olarak sektöre giriş yaptı.

Titubb Yeni firma kaydı nasıl yapılır?

Bilindiği üzere TİTUBB firma kayıt işlemleri için, TİTUBB sistemine online veri girişi yapılmasının ardından www.huap.org.tr/ubb web adresindeki Sağlık Bakanlığı duyuruları doğrultusunda hazırlanan firma kayıt başvuru dosyasının Sağlık Bakanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

MRG güvenlik bilgisi ne demek?

Manyetik Rezonans görüntüleme (MRG), insan vücudundaki dokuların detaylı görüntülemesinde kullanılan ve iyonizan radyasyon içermeyen bir görüntüleme yöntemdir. MR görüntüleme, bazı güvenlik kurallarına uyulduğu ve gerekli önlem alındığı taktirde hastada bilinen bir risk oluşturmaz.

ÜTS bayilik nedir?

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ (ÜTS) BAYİLİK BAŞVURUSU HİZMETİMİZ Ürün Takip Sistemi (ÜTS)'nde, firma kayıt işlemlerini tamamlamış firmalar, satışını yapmak istedikleri tıbbi cihazlar için üretici/ithalatçı firmalara bayilik başvurusunda bulunabilirler.

Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası Titubb nedir?

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri tarafından Maliye Bakanlığı , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı adına yürütülen ortak projenin adıdır.

Titck firma kaydı nasıl yapılır?

o Elektronik Başvuru Sistemi (EBS) (http://ebs.titck.gov.tr) üzerinden de firma kayıt başvurusu yapılması gerekmektedir. o Başvurular elektronik olarak alınmakta olup fiziki olarak evrak gönderilmesine gerek yoktur. Firmalar ÜTS'ye VEDOP ve MERSİS kaynaklı olarak kayıt yapabilirler.

ÜTS neleri kapsar?

ÜTS (Ürün Takip Sistemi) eczaneler, medikaller ve optiklerin medikal malzeme alış, satış ve bayilik işlemlerini yönetmesi ve ilgili medikal malzemelerin izlenmesi için kurulmuş Sağlık Bakanlığına bağlı web tabanlı takip sitemidir.

UTS kayıtlı ne demek?

ÜTS - Ürün Takip Sistemi ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların (maske ve eldiven dahil) ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir sistemdir.