TC kimlik numarası neye göre belirleniyor?

İçindekiler:

  1. TC kimlik numarası neye göre belirleniyor?
  2. Ilk TC numarası kaç?
  3. TC kimlik No sağlaması nasıl yapılır?
  4. TC kimlik Numarası sonu neden çift?
  5. TC kimlik no dan önce ne vardı?
  6. TC Kimlik son hanesi ne demek?
  7. TC Kimlik no ları neden tek rakamla bitmez?
  8. TC Kimlik Numarası Önemli mi?

TC kimlik numarası neye göre belirleniyor?

Kimlik No, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye özgü bir sayıdır. Üzerinde basit bir pariteyle hata bulma özelliği bulunmaktadır; ilk 10 rakamın toplamının birler basamağı, 11. rakamı vermektedir.

Ilk TC numarası kaç?

'0' ile başlamayacağı için '1' ile başlamıştır. İlk TC Kimlik Numarası olduğu için '100000001' numarası verilmiştir. Doğrulama teknikleri ile 10. ve 11. rakamlar hesaplanarak bulunan '10000000146' Atatürk'ün TC Kimlik numarası olarak kayıtlara geçmiştir.

TC kimlik No sağlaması nasıl yapılır?

kimlik numaralarının son 2 harfi, sadece ilk 9 rakamının doğrulayıcısı konumundadır. yani asıl numaramız ilk 9 rakamdadır. t.c. kimlik numaraları 11 basamaktan oluşmaktadır. ilk 9 basamak arasında kurulan bir algoritma bize 10. basamağı, ilk 10 basamak arasında kurulan algoritma ise bize 11. basamağı verir.

TC kimlik Numarası sonu neden çift?

Matematiksel algoritma mantığı içerisinde üretilmiştir. Son rakam bütün Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarında çifttir. Taklit edilmemesi, birbiriyle çakışmaması için."

TC kimlik no dan önce ne vardı?

İl Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, halk arasında kimlik, kafa kağıdı, kafa koçanı, nüfus kağıdı, nüfus tezkeresi gibi adlarla da anılan nüfus cüzdanları, ülkemizde ilk kez günümüzden 132 yıl önce yapılan nüfus sayımından sonra 'Aliye-i Osmaniye Tezkeresi' adıyla kullanılmaya başlandı.

TC Kimlik son hanesi ne demek?

11 haneden oluşan numaraların iki bölümü bulunuyor. aslında kimlik numarası ilk 9 hane. numaranın son iki hanesi ise, ilk dokuz hanenin “sağlamasını” yapıyor. ... t.c. kimlik numaraları 11 basamaktan oluşmaktadır.

TC Kimlik no ları neden tek rakamla bitmez?

İçişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası 11 rakamdan oluşmaktadır. Son iki rakam ise sağlama alanıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları hiçbir bilgi içermeyen, matematiksel algoritma mantığı içerisinde üretilmiştir" denildi.

TC Kimlik Numarası Önemli mi?

Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor. Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor.