Bağkur Günlerimi nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bağkur Günlerimi nasıl öğrenebilirim?
  2. Bağkur Sicil Numarası Nedir?
  3. BAĞ-KUR prim ne kadar 2021?
  4. 4b sicil no ne demek?
  5. Işyeri sicil numaramı nasıl öğrenirim?
  6. Bağkur kaydı nereden yapılır?
  7. 4 B tescil kaydı ne demek?
  8. BAĞ-KUR prim borcu nasıl ödenir?

Bağkur Günlerimi nasıl öğrenebilirim?

BAĞ-KUR (4B) SİGORTA PRİM GÜNLERİ ÖĞRENME 4B hizmet dökümü e-Devlet üzerinden herhangi bir gün alınabilir. Eğer e-Devlet resmi internet sitesinde alt yapı çalışması yoksa her zaman alınabilir. 4B'li çalışanlar, e-Devlet üzerinden rahatlıkla tüm primlerini ve sigorta bilgilerini görebilecekler.

Bağkur Sicil Numarası Nedir?

Sicil no, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışan kişilerin sigorta durumlarını, primlerinin düzenli yatıp yatmadığına bakmaları ve emeklilik bilgilerini edinebilmeleri için kullanılan numaralardır.

BAĞ-KUR prim ne kadar 2021?

Yeni asgari ücrete göre Bağ-Kur sigortalılarının 2021'de ödeyeceği aylık prim tutarı en az 1.235 lira oldu. Bu tutar, beyan edilecek kazanç tutarına göre 9.257 liraya ulaşabilecek.

4b sicil no ne demek?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

Işyeri sicil numaramı nasıl öğrenirim?

bu adımlar ise aşağıdaki gibi sıralanır:
  1. Sorgulama yapılacak iş yerinin bulunduğu ile ait Ticaret Odası web sitesine giriş yapılır.
  2. Sitede istenen bilgilerin girişi yapılır. ...
  3. Bilgilerin girilmesinin ardından “Sicil Numarasına Göre Arama” yazısına tıklanmalıdır.
  4. Ekranda sorgulama yapılan sicil numarası görüntülenir.

Bağkur kaydı nereden yapılır?

E-Devlet Panelinden Bağkur Tescili İçin Başvuru Sisteme giriş yaptıktan sonra sizden 4b isteğe bağlı bağkur başvuru ile bilgilendirme sayfası açılacaktır, eğer belirtilen şartları taşıyorsanız bağkur kaydınızı oluşturabilirsiniz.

4 B tescil kaydı ne demek?

4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. Örnek verilmek gerekirse, hemşire, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma, güvenlik kadroları 4b gurubudur.

BAĞ-KUR prim borcu nasıl ödenir?

En çok tercih edilen yollar kredi kartı ya da banka kartı ile yapılan ödemelerdir. Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir. PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir. SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.