Kortizonlu ilaçlar zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Kortizonlu ilaçlar zararlı mı?
  2. Kortizonlu krem kilo yapar mı?
  3. Kortizon tedavisi ne kadar sürer?
  4. Kortizonlu kremler deriyi inceltir mi?
  5. Kortizonlu egzama kremi kilo aldırır mı?
  6. Kortizonlu krem kaç günde etki eder?

Kortizonlu ilaçlar zararlı mı?

Uzun süreli kortizon tedavisi katarakt gelişimine neden olabilir. •Kortizonun vücutta su ve tuz tutar.Dolayısıyla özellikle böbrek, kalp yetmezliği ve hipertansiyon gibi hastalıklara sahip kişilerde önemli sorunlara neden olabilir. •Kortizonun böbrekler üzerindeki potasyumu atma özelliği de vardır.

Kortizonlu krem kilo yapar mı?

Birkaç kez kortizon iğnesi kullanmak ve ya kısa süreli ilaç kullanımı kilo alımına yol açmayacağı gibi kortizonlu kremler de kilo aldırmamaktadır.

Kortizon tedavisi ne kadar sürer?

Kortizon kullanımı sırasında görülen yan etkiler hafif olduğu müddetçe genelde bir iki gün ya da hafta içerisinde kaybolur. Daha şiddetli veya ısrarcı olan durumlarda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Kortizonlu kremler deriyi inceltir mi?

Kortizonlu kremlerin dermatolog tarafından önerildiği şeklin dışında bilinçsiz şekilde kullanılması sonucunda öncelikle deride yanma hissi, kaşıntı, kuruluk, kızarıklık, damarlanma, deride incelme hissi, morluk ve bazen kıllanma artışı ortaya çıkabilir.

Kortizonlu egzama kremi kilo aldırır mı?

Birkaç kez kortizon iğnesi kullanmak ve ya kısa süreli ilaç kullanımı kilo alımına yol açmayacağı gibi kortizonlu kremler de kilo aldırmamaktadır.

Kortizonlu krem kaç günde etki eder?

Kortizonlu kremler hekim tarafından günde 1 veya 2 kez olmal üzere 7-15 gün süreyle kullanılacak şekilde önerilir. Uzun süreli kullanımlarda ise aralıklı kullanım biçimleri önerilir. Bu kullanım şekilleri 5 gün kullanım, 2 gün ara ya da 2 hafta kullanıp bir hafta ara gibi periodları içerir.