Elektrik Elektronik mühendisi mezun olunca ne yapar?

İçindekiler:

  1. Elektrik Elektronik mühendisi mezun olunca ne yapar?
  2. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği nerede çalışır?
  3. Elektrik elektronik mühendisliği nasıl bir meslek?
  4. Elektrik bölümü mezunları ne iş yapar?
  5. Elektrik elektronik meslek lisede okuyan ne olur?

Elektrik Elektronik mühendisi mezun olunca ne yapar?

Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği nerede çalışır?

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir? Elektronik mühendisleri kamuda, TÜBİTAK, TRT, TÜRKSAT, İLTAREN, SAGE, UEKAE, TEMSAN, EPDK, SSM gibi kuruluşlarda özelde ise, Türk Telekom, Vodafone, Türkcell, Havelsan, Aselsan, Roketsan, Nortel, Tusaş ve Milsoft gibi köklü kurumlarda görev alabilirler.

Elektrik elektronik mühendisliği nasıl bir meslek?

Elektrik mühendisleri, elektrik motorları, radar ve navigasyon sistemleri, iletişim sistemleri veya elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirir, test eder ve denetler. Elektrik mühendisleri ayrıca otomobil ve uçakların elektrik sistemlerini de tasarlar.

Elektrik bölümü mezunları ne iş yapar?

Elektrik bölümü mezunları ne iş yapar? Elektrik bölümünden mezun olan kişiler elektrik teknikeri unvanı alıp birçok kamu kuruluşunda ve özel sektörde çalışabilirler. ... Elektrik kesintilerini belirleyip gerekli arızayı giderirler. Tüm elektrikli makinelerin çalışmasını sağlayıp, bakım ve onarımlarını yaparlar.

Elektrik elektronik meslek lisede okuyan ne olur?

Elektrik bölümünden mezun olan kişiler elektrik teknikeri unvanı alıp birçok kamu kuruluşunda ve özel sektörde çalışabilirler. ... Elektrik kesintilerini belirleyip gerekli arızayı giderirler. Tüm elektrikli makinelerin çalışmasını sağlayıp, bakım ve onarımlarını yaparlar.