Serzeniş ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Serzeniş ne demek örnek?
  2. Kime serzeniş ne demek?
  3. Yakınma nedir ne demektir?
  4. Serzenişin eş anlamlısı nedir?
  5. Yakınılmıştır ne demek?
  6. Yakınıyor ne demek?
  7. Aşırmacılık ne demektir?
  8. Yakınılmak nedir kisaca?
  9. Bir şeyden şikayet etmek yakınmak ne anlama gelir?
  10. Hukukta yakınan ne demek?
  11. Kinaye ne demek örnek cümleler?

Serzeniş ne demek örnek?

Serzenişin sözlükteki anlamı, şikayet etme, yakınmadır. Örnek olarak; Sürekli ağlar, sızlanır, sitemler, serzenişler eder.

Kime serzeniş ne demek?

Serzenişin sözlük anlamı yakınmadır. İnsanlar sevdiklerinden olumsuz bir tepki aldıklarında, serzenişte bulunurlar.

Yakınma nedir ne demektir?

Yakınma: Yapılmış ya da yapılmaya devam edilen bir eylemden şikayet etme demektir. Yakınma bildiren eylemlerde, “keşke, bari, hiç değilse, hiç olmazsa” gibi sözlerden biri yer alır. “Yakınma” bildiren cümle örnekleri: * Romandaki dizgi yanlışları yerinde duruyor, bu kez düzeltilse çok iyi olur.

Serzenişin eş anlamlısı nedir?

Başa kakma, sitem etme, azarlama.

Yakınılmıştır ne demek?

Olumsuz bir durum karşısında şikâyetçi olmaya yakınma adı verilir. Yakınma cümlelerinde kızmadan şikayet etme anlamı bulunur. ... Fakat “Yetkili servisiniz cihazın kurulumu hakkında hiçbir bilgi vermedi.” cümlesinde yolunda gitmeyen bir durumun sorumluları hakkında yakınılmıştır.

Yakınıyor ne demek?

Yakınıyor ne demek? Kına, yakı vb.ni vücudun bir yerine sürmek, koymak. Şikâyet etmek.

Aşırmacılık ne demektir?

Black's Law Dictionary (1957)'e göre aşırmacılık; başka birisinin edebi kompozisyonunu veya başkasının yazdığı bölümlerin bazı kısımlarını veya kendisine ait olmayan metindeki kullanılan dilin aynısını ve düşünceleri kendi üretimiymiş gibi göstermek eylemi şeklinde tanımlanmıştır (Caspari, 1988).

Yakınılmak nedir kisaca?

(I) (nsz) Kına, yakı vb.ni vücudun bir yerine sürmek, koymak: Kına yakınmak. II) (nsz) Sızlanmak, sızlanarak anlatmak, şikâyet etmek: “Kaç kez yakındım ona, yüzünü öyle bir yas kapladı ki yakındığıma da yakınacağıma da bin pişman oldum.” -Halikarnas Balıkçısı. Sürmek, koymak (kına için).

Bir şeyden şikayet etmek yakınmak ne anlama gelir?

Herhangi bir kişi, kurum, olay veya durumdan hoşnut olmadığımızda, yolunda gitmeyen bir şeyler fark edildiğinde kurduğumuz cümlelere yakınma veya şikâyet cümleleri denilmektedir.

Hukukta yakınan ne demek?

İşte, Müşteki kelimesinin anlamı ve Müşteki Sanık hakkında bazı bilgiler. Müşteki sözcüğü bulunduğu halden yakınan kimse için kullanılmaktadır. Bir sıfat olan bu sözcük, aynı zamanda bir hukuk terimi olarak da kullanılır. Herhangi bir suçla mahkemeye çıkarılan kimsenin, kendisinin de şikayetçi olması halidir.

Kinaye ne demek örnek cümleler?

Kinayeden; karşıdakini incitmeden iğnelemede, hafif ve zarif biçimde alaya almada yararlanılır. Deyim ve atasözlerimizde kinayeye çok rastlanır. Örnekler: * "Arkadaşın dayısı güçlüdür, halleder."