Alevi bir erkekle evlenmek günah mı?

İçindekiler:

  1. Alevi bir erkekle evlenmek günah mı?
  2. Alevi biriyle evlenmek caiz midir?
  3. Başka mezhepten biriyle evlenmek mümkün müdür?
  4. Aleviler Sünni mi Şii mi?
  5. Alevi nasıl ibadet eder?
  6. Arap Alevileri nasıl ibadet eder?
  7. Farklı mezhepler evlenebilir mi?
  8. Alevilik nedir nasıl ortaya çıkmıştır?

Alevi bir erkekle evlenmek günah mı?

Günümüzde Sünni veya Alevi kökenli olup da bu iki geleneğin uzağında hatta alakasız nitelikte olan meselâ ateist olan insanlar da vardır. Bir Müslümanın böyle kişilerle evlenmesi caiz değildir. ... Böyle kişilerle hangi mezhepten olurlarsa olsunlar evlilik yapmak caizdir.

Alevi biriyle evlenmek caiz midir?

Alevi olan kişi ile evlilik caiz midir?” Diyanet, bu soruya şöyle cevap veriyor: “Kendileriyle evlenilmesi caiz olmayan kişiler ayet ve hadislerde belirtilmiş olup bunların dışında kalanlarla evlenmenin helal olduğu açıkça ifade edilmiştir (Nisa, 4/ 22, 23, 24; Mümtehine, 60/10).

Başka mezhepten biriyle evlenmek mümkün müdür?

Dini hüküm böyle. Kuran-ı Kerim ve İslami kaynaklara göre, İslamiyette farklı mezheplerle evlilik ise caizdir. ... Bu tamamen sosyolojik bir durumdur, dini bir konu değildir. Ben Müslümanım diyorsa ve inanıyorsa, kadın ve erkek fark etmeksizin, mezhebi farklı da olsa, Müslüman kadın ve Müslüman erkeklerle evlenebilir.”

Aleviler Sünni mi Şii mi?

şiilik şeriattır, alevilik tasavvuftur. alevilik ile şiilik arasındaki temel nokta, ehl-i beyt ve on iki imamlar sevgisidir. şiilik'te ikrar ve biat yoktur, alevilik'te vardır.

Alevi nasıl ibadet eder?

Alevilik, Hâkk-Muhammed-Ali üçlemesiyle,Ehl-i Beyt ve 12 İmam'ı önemseyen bir yoldur. Alevilik insanları özgür bırakır ancak yine de yapılması istenilen ibadetler vardır. Aleviler namaz kılmayı camide yapmaz. ... Cemevlerinde yapılan ibadete kadınlar da katılabilir.

Arap Alevileri nasıl ibadet eder?

Arap Alevileri (Nusayriler), namazlarını kılmak için bir camide toplanırlar. ... Namaz kılınacak yer bir ev ya da temiz olan herhangi bir yer olabilir. İbadet anlayışları bakımından fırka temel İslamî ibadetleri, genel kabulden farklı olarak, kendi batınî anlayışlarına paralel biçimde tevil eder.

Farklı mezhepler evlenebilir mi?

Kuran-ı Kerim ve İslami kaynaklara göre, İslamiyette farklı mezheplerle evlilik ise caizdir. ... Ben Müslümanım diyorsa ve inanıyorsa, kadın ve erkek fark etmeksizin, mezhebi farklı da olsa, Müslüman kadın ve Müslüman erkeklerle evlenebilir.”

Alevilik nedir nasıl ortaya çıkmıştır?

Aleviliğin ortaya çıkışı HZ. Ali'nin halife olmasından sonra başlamıştır. Muaviye ve taraftarları onun halifeliğini tanımadılar ve kargaşa ortamı ortaya çıktı. ... Muaviye, Sıffin Savaşı'nda (657) yenilmek üzere olan askerlerinin mızraklarına Kuran yapraklarını taktırdı ve böylece Ali'nin ordusunu durdurdu.