Evveline vel ahirin ne demek?

İçindekiler:

  1. Evveline vel ahirin ne demek?
  2. Sela okumanın hükmü nedir?
  3. Selanın meali nedir?
  4. Nuru Arşillah ne demek?
  5. Sela okumak caiz mi?
  6. Perşembe akşamı neden sela verilir?
  7. Türkiye genelinde neden sela okunuyor?

Evveline vel ahirin ne demek?

Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Seyyidel Evveline Vel Ahirin! Vel Hamdü Lillahi Rabbil Alemin!" ANLAMI: "Ey Allah'ın Resûlu, salat-u selam senin üzerine olsun! ... Ey Allah'ın Mahlukatının Hayırlısı, salat-u selam senin üzerine olsun!

Sela okumanın hükmü nedir?

Sonuç itibarıyla dini açıdan özel önemi olan gün ve geceleri hatırlatmak, meydana gelen bir vefatı ve kılınacak cenaze namazını haber vermek amacıyla sala okunması, kültürel bir değer olarak kabul edilebilir ve bu yönüyle de dini açıdan herhangi bir sakınca taşımadığı söylenebilir.

Selanın meali nedir?

Sela'nın Türkçe Anlamı Ey Allah Arşı nuru salat ve selam sana olsun, Ey yaratılmışın hayırlısı salat ve selam sana olsun, Ey önce gelen ve sonra gelenlerin efendisi salat ve selam sana olsun, Hamd Alemlerin Rabbinedir.

Nuru Arşillah ne demek?

Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Nûre Arşillah! ... Anlamı; Ey Allah'ın Resûlu Salat-u Selam Senin üzerine olsun! Ey Allah'ın Habibi Salat-u Selam Senin üzerine olsun! Ey Allah'ın Arşının Nuru Salat-u Selam Senin üzerine olsun!

Sela okumak caiz mi?

Hanefîlerin yaşadığı memleketlerde Cuma gecesi yatsıdan evvel; Şâfiî memleketlerinde ise ezanın hemen ardından getirilir. Cenâze salâsı hakkında ise ihtilâf olundu: Bazı âlimler “Cenâze olduğunu bildirmek için minârelerde salât okunması muteber kitaplarda yazılı değildir. Şu halde bid'atdir. Okutmamalıdır” demiştir.

Perşembe akşamı neden sela verilir?

PERŞEMBE AKŞAMLARI NEDEN SELA OKUNUR? Osmanlı İmpratorluğu döneminde uygulanan Perşembe akşamları sela okunması, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu dönemde de uygulanmaya başladı. Buna göre Cuma namazını hatırlatmak amacıyla perşembe akşamları sela okunmasına karar verilir.

Türkiye genelinde neden sela okunuyor?

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.