Zerdeçal bir günde ne kadar tüketilmeli?

İçindekiler:

  1. Zerdeçal bir günde ne kadar tüketilmeli?
  2. Ibrahim saraçoğlu zerdeçal ne işe yarar?
  3. Zerdeçal yoğurtla yenir mi?
  4. Zerdeçalı nasıl toz haline getirebiliriz?

Zerdeçal bir günde ne kadar tüketilmeli?

Zerdeçal, her ne kadar şifalı bir bitki olsa da, aşırı tüketimde yan etki gösterebilir. Olası yan etkilerinden birkaçı mide ağrısı ve bulantısı, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve kan sulanması, ishal ve gazdır. O yüzden günlük kullanım miktarı aşılmamalıdır. Bu miktar günde 6 ila 8 gram, yani 1 yemek kaşığıdır.

Ibrahim saraçoğlu zerdeçal ne işe yarar?

İbrahim Saraçoğlu gibi pek çok doktor ve uzman zerdeçalın faydalarına değinmektedir. Zerdeçal kansere karşı önlem ve tedavide yardımcı olarak kullanılmaktadır. Sindirim sistemine, eklem ağrılarını azaltmada, iltihap önlemede, şeker hastalarına faydaları vardır. Kalp ve damar sağlığı için olumlu etkileri vardır.

Zerdeçal yoğurtla yenir mi?

Zerdeçal yoğurt göre genel olarak sabahları aç karnına tüketilebilir. Aynı zamanda öğle araları öğün olarak değerlendirmek mümkün. Yine aynı zamanda akşam yemeği olarak da doğrudan kullanılabilir. Gün içerisinde sadece bir kase hazırlamak suretiyle kullanmak yeterlidir.

Zerdeçalı nasıl toz haline getirebiliriz?

Kurutulmuş zerdeçal kökü sarı bir tahta parçası gibidir. Evde öğütmesi neredeyse imkansızdır, özel bir rendeyle rendelenebilir. Ancak yine de en iyisi öğütülmüş olarak alıp hava, ısı, ışık ve nemden uzak tutarak saklamaktır. Renk özelliğini kaybetmez anca aroması bekledikçe zayıflar.