Derinlik korkusu nedir?

İçindekiler:

  1. Derinlik korkusu nedir?
  2. Su fobisi nedir?
  3. Su fobisi nasıl yenilir?
  4. Hidrofobi korkusu nedir?
  5. Yıkanmaktan korkma fobisi nedir?

Derinlik korkusu nedir?

Literatürdeki “fobi”ler arasında Aviofobi: uçuş korkusu, klostrofobi: kapalı yer korkusu, batofobi: derinlik ya da yüksek binaların yanından geçmekten korkusu, ailurofobi: kedilerden korkma gibi fobilerin yanı sıra pek duyulmamış arakibutirofobi: yerfıstığı ezmesini yerken damağa yapışmasından korkma, venüstrafobi: ...

Su fobisi nedir?

Su Korkusu, sıvılardan ve sudan aşırı derecede korkmak demektir. Sudan korkan birey yüzme denemelerinde; kalp çarpıntısı, kalp sıkışması, nefes daralması, titreme, terleme, uyuşma, karıncalanma ve baş dönmesi gibi fiziksel sorunlar yaşayabilir.

Su fobisi nasıl yenilir?

Sizi rahatsız eden noktayı not edin ve sığ bölgeye geri dönerken derin derin nefes alıp verin. Her Seferinde Bir Adım Daha İleri: Su içinde daireler çizerek yürüyüşler yapın. Uygun zamanda daireyi büyüterek derin bölgelere doğru mesafeyi artırın.

Hidrofobi korkusu nedir?

Hidrofobi durumunda, kişi sudan oldukça fazla korkar ve sudan temas etmekten çekinir. Kuduz hastalığında görülen sudan korkuyu da kapsar. Ancak sudan korkan herkez kuduz değildir. Gece ve karanlıktan korkma fobisi.

Yıkanmaktan korkma fobisi nedir?

Ablutophobia. Yıkanmaktan korkma olarak adlandırdığımız bu fobiyi, bilinçaltında geliştirebilecek birçok olay çocukluktan gelmektedir. Çocukluklarında duş esnasında travma yaşayan insanlar da çok sık ortaya çıktığı incelenmiştir.