10 yıl nutku ne zaman yapılmıştır?

İçindekiler:

  1. 10 yıl nutku ne zaman yapılmıştır?
  2. Atatürk ne MutLu türküm diyene konuşması sözleri?
  3. Ne mutlu Türküm diyene ile ilgili güzel sözler?
  4. Mustafa Kemal Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene?
  5. Ne mutlu Türküm diyene sözü hangi ilke ile ilgilidir?
  6. Ne Mutlu Türküm Diyene Ne zaman?
  7. 10 yıl nutku ne zaman okunmuştur?

10 yıl nutku ne zaman yapılmıştır?

Onuncu Yıl Nutku, Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarında 29 Ekim 1933 tarihinde Ankara Hipodromu'nda verilen nutuktur.

Atatürk ne MutLu türküm diyene konuşması sözleri?

« Büyük Türk milleti! ... Türk milleti! Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene! »

Ne mutlu Türküm diyene ile ilgili güzel sözler?

» Türkiyemin milli Marşı Duyulsun Bütün ülKelerde ne Mutlu Türküm Diyene Seviyorum Seni Türkiye! » Türkün Gücünü Görsün herkez Bileğimizi Bükemez Hiç bir devlet Türkiye Cumhuriyeti Tek Devlet! » Seni Seviyoruz Türkiye Uğrunda ölmeye Hazırım yeminimle. » Bir Savaşı Kazanmaz, Ancak inanç ve umutlarla gerçekleşir.

Mustafa Kemal Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene?

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kendi sesinden " NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! " Kırılsa da kanadımız, asi'ye çıksada adımız. Duyan duysun, bilen bilsin; Böyledir bizim sevdamız!

Ne mutlu Türküm diyene sözü hangi ilke ile ilgilidir?

Milliyetçilik: ''Ne Mutlu Türküm diyene'' sözü milliyetçilik ilkesini özetler niteliktedir.

Ne Mutlu Türküm Diyene Ne zaman?

Ne mutlu Türk'üm diyene, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Onuncu Yıl Nutku'nun bitiminde Cumhuriyet Bayramı tebriği için söylediği sözdür. Daha sonra 1972 yılında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci andına eklenmiştir. Siyasi miting ve eylemlerde bir slogan olarak da kullanılmaktadır.

10 yıl nutku ne zaman okunmuştur?

Onuncu Yıl Nutku, Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarında 29 Ekim 1933 tarihinde Ankara Hipodromu'nda verilen nutuktur.