Atatürk Barajı tarihi eser midir?

İçindekiler:

  1. Atatürk Barajı tarihi eser midir?
  2. Adıyaman Atatürk Barajı ne zaman yapıldı?
  3. Türkiye haritasında Atatürk Barajı nerededir?
  4. Yamula Barajı kim yaptı?
  5. Yamula nerede?
  6. Yamula neresi?
  7. Yamula Patlıcanı ne zaman çıkar?
  8. Yamula nereye bağlı?
  9. Yamula Patlıcanı nerede yetişir?

Atatürk Barajı tarihi eser midir?

Atatürk Barajı Hakkında Bilgi Şanlıurfa ilinin Bozova ilçesine yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta bulunan hidroelektrik barajın temelden yüksekliği 169 metredir. Atatürk Barajı duvarının boyu 1644 metre, eni de 15 metredir. ... Birçok anlamda ilk olma özelliği bulunan baraj, 1992 senesinde tamamlanıp işletime açılmıştır.

Adıyaman Atatürk Barajı ne zaman yapıldı?

1990

Türkiye haritasında Atatürk Barajı nerededir?

Şanlıurfa ve Adıyaman illeri arasında yer alan Atatürk Barajı 1992 yılında açılmıştır. 2.

Yamula Barajı kim yaptı?

Kayseri şehir merkezinin 30 km kuzeybatısında yer alan Yamula Barajı yap işlet devret modeli ile Ayen Enerji'nin bağlı ortağı olan Kayseri Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından inşa edilmiştir. 27 Aralık 2003 tarihinde su tutulmaya başlanan barajda elektrik üretimi 30 Temmuz 2005 tarihinde başlamıştır.

Yamula nerede?

Yamula Barajı, Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri'nin 25 km kuzeybatısında, Yemliha Mahallesi yakınlarında kuruludur. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.

Yamula neresi?

Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri'nin 25 km kuzeybatısında Yemliha Köyü yakınlarındadır. 27 Aralık 2003 tarihinde su tutmaya başlanmıştır. Yamula Barajı 65kmx10 km boyutlarında büyük bir göl görünümündedir.Baraj gölünde, her yıl yelkenli, kürek, yüzme, off-shore ve kano yarışları düzenlenmektedir.

Yamula Patlıcanı ne zaman çıkar?

Coğrafi işaret tescilli Yamula Patlıcanının hasadı Ağustos ayında başlar. Bu tarihten önce Yamula Patlıcanı adıyla patlıcan satılmasına anlam veremiyoruz."

Yamula nereye bağlı?

Yamula enlem ve boylamda yer almaktadır. Kocasinan ilçesine bağlıdır. Yamula haritası Kayseri ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1015 metredir.

Yamula Patlıcanı nerede yetişir?

Kayseri'de yetişen ve kendine has yapısından dolayı coğrafi işarete sahip olan Yamula patlıcanının rekoltesi çiftçiyi sevindirirken, bilinçsiz toplamadan dolayı kalitesindeki düşüklük hayal kırıklığına uğrattıYemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Ulusoy:"Eskiden patlıcan ekimini kalabalık aileler ...