Kandil namazı niyeti nasıl getirilir?

İçindekiler:

  1. Kandil namazı niyeti nasıl getirilir?
  2. Berat Kandili 100 rekatlık namaz nasıl kılınır?
  3. Berat Kandili namazı kaç rekat nasıl kılınır?
  4. Regaip Kandili namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Kandil namazı niyeti nasıl getirilir?

Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100'er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir. "Niyet ettim Allah rızası için Nafile Namaz kılmaya" diye niyet ederiz.

Berat Kandili 100 rekatlık namaz nasıl kılınır?

100 Rekatlık Namaza "Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpden,dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip,süeda(iyiler) defterine kaydeyle." diyerek niyet edilir. Bu şekilde niyet edemeyenler "hacet namazına,hayır namazına" diye niyet edilebilir.

Berat Kandili namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Niyet edilirken, Ya Rabbi niyet ettim Senin rızan için berat namazı kılmaya diye niyet etmelidir. 100 rekatlı olan namaz, ikişer rekatlar halinde kılınmalı ve her iki rekâttan sonra selam verilmelidir. Yatsı namazından sonra kılınacak olan Berat Kandili namazı ikişer rekât halinde ara verilmeden kılınmalı.

Regaip Kandili namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Regaip Kandili gecesinde tespih ve hacet namazı kılabileceğiniz gibi kaza namazı da kılabilirsiniz. Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani saat 20.