Profesör Doktor ünvanı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Profesör Doktor ünvanı nasıl alınır?
  2. Profesörlük ünvan mı kadro mu?
  3. Akademik kadrolar nelerdir?
  4. Profesör olmak için kaç yıl doçent?
  5. Oktay Sinanoğlu hangi alan ya da alanlarda çalışma yapmıştır?
  6. Oktay Sinanoğlu bilime ve insanlığa katkıları nelerdir?
  7. Türkiyenin Einsteini kimdir?

Profesör Doktor ünvanı nasıl alınır?

Kişilerin profesör olmak için ise sağlaması gereken şartlar şu şekildedir; Kişilerin doçentlik unvanına sahip olması gerekmektedir ve en az beş sene ana dalında çalışmış olması gerekmektedir. Uluslararası eserler vermiş olması gerekmektedir. Kişilerin profesör kadrosuna uygun bir şekilde atanmış olması gerekmektedir.

Profesörlük ünvan mı kadro mu?

Dolayısı ile Profesör bir akademik unvan!. Ülkemiz karşılığı'da Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör bir akademik unvan. Gelelim Dr (Doktora) derecesine. “Doctor” yani doktora bir akademik unvan değil, en yüksek eğitim derecesidir.

Akademik kadrolar nelerdir?

Akademik personel, bir üniversitenin her kademesindeki, eğitimden sorumlu, Profesör, Doçent, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi gibi unvanlar taşıyan akademik unvana sahip kişilere verilen isimdir.

Profesör olmak için kaç yıl doçent?

MADDE 12 – (1) Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olmak, kendi bilim alanında uluslararası düzeyde orijinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmalarda ...

Oktay Sinanoğlu hangi alan ya da alanlarda çalışma yapmıştır?

Henüz 26 yaşındayken profesör oldu ve “dünyanın en genç profesörü” unvanını aldı. Yale'de eğitim verdiği sürece “Atom ve Moleküllerin Çok-Elektron Teorisi”, “Çözgeniter Kuramı”, “Kimyasal Tepkime Mekanizmaları Kuramı”, “Mikrotermodinamik” ve “Değerlik Kabuğu Etkileşim Kuramı” gibi alanlarda çalışmalar yürüttü.

Oktay Sinanoğlu bilime ve insanlığa katkıları nelerdir?

1960-1961 yıllarında atom ve moleküllerin çok-elektronlu kuramı ile “Doçent” oldu. 1963'te 50 yıldır çözülemeyen bir matematik kuramını bilim dünyasına kazandırarak 28 yaşında “tam profesör” unvanını aldı. 20. yüzyılda Yale Üniversitesi'nde bu sanı kazanan en genç öğretim üyesidir.

Türkiyenin Einsteini kimdir?

Hayatını bilime ve milli kültüre adayan, 26 yaşında "Dünyanın en genç profesörü" unvanını alan ve Türk Einstein olarak anılan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, ölümünün 4. yılında anılıyor. "Dünyanın en genç profesörü" unvanını 26 yaşındayken alan ve Türk Einstein olarak anılan Prof.