En güzel kek nasıl pişer?

İçindekiler:

  1. En güzel kek nasıl pişer?
  2. Kekin kabarık olması için ne yapmalı?
  3. Kek neden parçalanır?
  4. Kek pişerken neden çöker?

En güzel kek nasıl pişer?

Fırın önceden ısıtılmalıdır. 180-200 derece çoğu kek için uygun bir ısıdır. Kek fırına konulunca 6-7 dakika sonra içinin iyi pişmesi için ısıyı 160 dereceye düşürebilirsiniz. Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır.

Kekin kabarık olması için ne yapmalı?

Bir kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli unsuru şeker ve yumurta. Yumurta beyazı ve şekerin, yumurta sarısı ve şekerin ayrı ayrı ve iyi bir biçimde çırpılması sonucunda kekiniz doğal olarak kabarır.

Kek neden parçalanır?

Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.

Kek pişerken neden çöker?

Fırında kocaman kabaran kekiniz sönebiliyor. Bu nedenle un miktarına böyle keklerde çok özen gösterin ve unu mutlaka birkaç kez eleyerek ilave edin. ... Gereğinden fazla koyduğunuz kabartma tozları ya da farklı kabartıcı maddeler kekinizin birden bire kabarıp, fırından aldığınız gibi de sönmesine neden olabilir.