Marka tescil belgesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Marka tescil belgesi ne işe yarar?
  2. Isim tescili ne işe yarar?
  3. Marka tescili neleri kapsar?
  4. Marka Tescil Belgesi nasıl alınır?
  5. Tasarım tescili ne demek?
  6. Marka şekil ne demek?
  7. Marka ismi nasıl Tescillenir?
  8. Tescilli bir markanın aynısının veya benzerinin başkası tarafından farklı mal ya da hizmetlerde tescil ettirilmesi mümkün müdür?

Marka tescil belgesi ne işe yarar?

Marka tescili Türk Patent Enstitüsüne yapılacak bir başvuru ile başvurulan sınıf ya da sınıflara ait yasal harç ve ücretleri TPE'ye yatırılarak yapılan ve markanızı koruma altına alan bir işlemdir. ... Marka Örneği oluşturulduktan sonra markanızı hangi sınıfta kullanmak istiyorsanız bu tespit edilecektir.

Isim tescili ne işe yarar?

Marka tescili ile markanın kimliği yasal olarak koruma altına alınır. Marka adının, hak sahibi olmayan kişi ve kurumlar tarafında kullanılması durumunda, marka tescilini yaptırmış firma sahibi dava açarak itiraz etme hakkını saklı tutar.

Marka tescili neleri kapsar?

Marka tescili, bir markaya konu olan işaretin veya kelime grubunun ayırt ediciliğinin sağlanmasıdır. Bu ayırt edicilik, markayı bulan fikrini markaya dönüştüren kişiye bir hak olarak verilir.

Marka Tescil Belgesi nasıl alınır?

Ülkemizde marka tescil başvurularını Türk Patent Entitüsüne (TPE) yapabilirsiniz. Marka tescil müracaatı yapabilmeniz için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde oturuyor olmalısınız. Marka tescilini hak sahipleri gerekli yerlere başvuru yaparak yapabilir. Başvuruları Türk Patent Entitüsü kabul etmektedir.

Tasarım tescili ne demek?

Tasarım tescili, tasarımınızın izinsiz kullanılmasını, üretilmesini, piyasaya sunulmasını, ithalatını ya da ticari amaçla kullanımını ve satışını engelleyerek tasarım koruması sağlar.

Marka şekil ne demek?

Şekil Markası Bir ürünün ambalajı ya da sunum biçiminden oluşan ayırt edici niteliğin zaman içinde bir marka haline gelmesi durumudur. En çok tanınan ve bilinen örnek Coca Cola içeceğinin insan vücudu formundaki cam şişelerdir.

Marka ismi nasıl Tescillenir?

Marka tescili yapmak için 2 seçeneğiniz bulunmaktır; Kendiniz TPE (Türk Patent Enstitüsü) sitesine giderek online başvuru yapabilirsiniz veya TPE'nin Marka Vekillerinden (Yetkili Patent Ofisleri) aracılığıyla başvurunuzu yapabilirsiniz.

Tescilli bir markanın aynısının veya benzerinin başkası tarafından farklı mal ya da hizmetlerde tescil ettirilmesi mümkün müdür?

Tescilli bir markanın aynısının veya benzerinin, marka sahibinin (hak sahibi) izni olmaksızın bir başka şahıs veya firma tarafından kullanılması halinde, marka hakkına tecavüz söz konusu olmaktadır. Bu durumda marka tescil sahibi yasal olarak hakkını koruyabilir.