Ping sorunu nasıl çözülür Csgo?

İçindekiler:

  1. Ping sorunu nasıl çözülür Csgo?
  2. CS GO da neden loss olur?
  3. CS GO Rate ne olmalı?
  4. CS GO için ping kaç olmalı?
  5. Internette loss neden olur?
  6. CS GO Rate ayarı nasıl yapılır?
  7. CL Interp ratio 1 mi 2 mi?
  8. Packet Loss sebebi nedir?
  9. Packet Loss nasıl ölçülür?
  10. CS GO 128 nedir?
  11. Cl_interp ratio kaç olmalı?
  12. Interp ayarı kaç olmalı?

Ping sorunu nasıl çözülür Csgo?

Counter Strike Global Offensive'de düşük ping değerleri ile oynamak istiyorsanız öncelikle aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.
  1. Kablolu bağlantı kullanın,
  2. Güvenlik yazılımını devre dışı bırakmayı unutmayın,
  3. Steam güncellemelerini devre dışı bırakın,
  4. Arka plandaki indirmeleri mutlaka kapatın,
  5. DNS kullanmayın.
AP

CS GO da neden loss olur?

CS GO Loss Sorunu Sebepleri Loss sorunu yaşayan oyuncu, yüksek ping değerleri görebilir. Bu nedenle oyuna lag girebilir ya da oyuncu oyundan düşebilir. Yüksek ping değeri görülen loss sorununda, oyuncu öncelikle kendi donanımını kontrol etmelidir.

CS GO Rate ne olmalı?

Genellikle profesyonel oyuncular rate ayarlarını sabit “786432” olarak kullanır. Ancak bu ayar dışında “196608” olarak kullanan oyuncularda var. İki ayar arasından ülkemiz internet alt yapısını düşündüğümüz zaman en iyi olansa “786432” ayarıdır. Konsolda bu ayarı kullanmak için rate 786432 yazmanız yeterlidir.

CS GO için ping kaç olmalı?

İdeal ping değeri 10 milisaniye ile 40 mili saniye arasındadır. Bu değer aralığında çevrimiçi oyunları oynarken de herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Internette loss neden olur?

Ağ bant genişliği ve tıkanıklığı: Paket kaybının en önemli nedenlerinden biri, istenen bağlantı için yetersiz ağ bant genişliği olmasıdır. Bu, aynı ağ üzerinde çok fazla cihaz iletişim kurmaya çalıştığında gerçekleşir. Bu durumda aynı ağ üzerinde daha az cihaz ile iletişim kurulması önerilmektedir.

CS GO Rate ayarı nasıl yapılır?

Rate ayarı için yapmanız gereken işlem gayet basit, eğer 8mbps veya daha hızlı bir internet bağlantısına sahipseniz konsolunuzu açıp rate 786432 yazıp enter tuşuna basın.

CL Interp ratio 1 mi 2 mi?

Bu kod oyundaki ping değerinize göre değişiklik gösterebilir. cl interp_ratio kodumuz sabit pinginiz 5 ile 20 arasındaysa 1 olmalı. Bu ayar aynı zamanda hitbox'lara da etki etmekte. Eğer sabit pinginiz 5 ile 20'den fazla ise cl_interp_ratio kodunu 2 olarak sabitlemeniz gerekiyor.

Packet Loss sebebi nedir?

'Packet loss'un başlıca nedenlerinden biri, bağlantı tıkanıklığıdır. Basit bir benzetme yaparsak, yolda yeteri kadar yol alabileceğinden daha fazla araba olduğunda trafikte saatin yoğunlaşması durumudur. Ya da 4 şeritli bir yolun ileride 2 şeride düşmesi durumunda yaşanan sıkışıklığa benzetilebilir.

Packet Loss nasıl ölçülür?

En iyi paket kaybı ölçme araçları veya yazılımları olarak şunlardan yararlanabilirsiniz;
  1. SolarWinds VoIP ve Ağ Kalitesi Yöneticisi.
  2. SolarWinds Ağ Performansı İzleyicisi.
  3. Paessler PRTG Ağ İzleyicisi.
  4. VoIP İzleyicili ManageEngine OpManager.
  5. PRTG Ağ İzleyicisi.
  6. VoIPmonitor.

CS GO 128 nedir?

Mesela CS:GO'dan örnek verelim; Eğer siz oyunu 64 tickrate bir sunucuda oynuyor iseniz, bulunduğunuz sunucu kendini 64 saniyede 64 kere yeniler. 128'de oynuyor iseniz yine 128 kere sunucu kendini yeniler.

Cl_interp ratio kaç olmalı?

Valve tarafından 60 ms sonrasında sinyal kaybı olacağı düşünüldüğünden ratio 2 kullanılması tavsiye edilmiş. Ancak internetiniz stabil ve veri kaybınız yok ise, 90 ping bile olsa CL_INTERP_RATIO "1"; ve CL_INTERP "?", 90*0.0002604 = 0.023436 olmalıdır.

Interp ayarı kaç olmalı?

Öncelikle bu ayarın konsol komutu şu şekildedir; cl_interp_ratio 1 veya 2. Arkadaşlar bu ayarı 1 yaparsanız sunucuya kendi internetiniz ile bağlanırsınız, 2 yaparsanız da Valve sunucularından bağlanırsınız. Pinginiz 10 – 50 arası ise bu ayarı 1 de kullanmanız mermilerin doğrusallığını ve konforunu arttıracaktır.