Istihare namazı niyeti nasıl yapılmalıdır?

İçindekiler:

  1. Istihare namazı niyeti nasıl yapılmalıdır?
  2. İstihare duası nasıl yapılır?
  3. Istihareye yatmak nasıl yapılır?
  4. Istişare etmek nasıl olur?
  5. İstihare namazı kıldıktan sonra nasıl yatılır?
  6. İstihare namazından sonra uyumak şart mı?
  7. İstihare namazı kılındıktan sonra ne yapılmalı?
  8. İstihare namazı kılındıktan sonra konuşulur mu?
  9. Istiharede mavi renk görmek ne demek?

Istihare namazı niyeti nasıl yapılmalıdır?

İstihâre namazının birinci rekatında 'Niyet ettim Allah rızası için iki rekat namazı kılmaya' diye niyet ederiz. Sonra 'Allahu Ekber' diyerek iftitah tekbiri alır, namaza başlarız ve Subhaneke okuruz. Euzü besmele çekeriz ve hemen sonrasında Fatiha okuruz.

İstihare duası nasıl yapılır?

İstihare duası, namaz esnasında edilen bir dua değildir. Dua, namaz bittikten sonra eller semaya açılarak edilir. ''Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'l-ğuyûb.

Istihareye yatmak nasıl yapılır?

İstihareye yatmak için; istihare namazının ilk rekatında ''Kâfirun Suresi'' ikinci rekatında ise ''İhlas Suresi'' okunması gerekir. Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır.

Istişare etmek nasıl olur?

İstihâre namazı iki rekatlık bir namazdır. Birinci rekatta "Kafirun suresini" İkinci rekatta "İhlâs suresini" okumak gerekir. Namazdan sonra İstihâre duası okuruz ve abdestli olarak kıbleye yönelip yatarız. Rüyada beyaz ya da yeşil görmek hayır ve iyiliğe; siyah ya da kırmızı görmek şerre işaret olarak yorumlanır.

İstihare namazı kıldıktan sonra nasıl yatılır?

İstihareye yatmak için; istihare namazının ilk rekatında ''Kâfirun Suresi'' ikinci rekatında ise ''İhlas Suresi'' okunması gerekir. Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır.

İstihare namazından sonra uyumak şart mı?

Hayır. Bu konuda net bir bilgi olmamakla birlikte genelde uyku saatlerine denk gelen bir namaz türü olmasından dolayı uyumanın şart olduğu düşünülmüştür. Bu açıdan bakıldığında uyumak şart gibi düşünülse de bu konuda bilinen kesin ve net bir yargı yoktur.

İstihare namazı kılındıktan sonra ne yapılmalı?

Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil renkler görünürse o işin kişiye hayırlı olacağı, siyah ve kırmızı renkler görülürse işin şer olduğu anlamına gelmektedir. Şer olandan kaçınmak gereklidir.

İstihare namazı kılındıktan sonra konuşulur mu?

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur. İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır.

Istiharede mavi renk görmek ne demek?

Hastalıktan kurtulmanın ve adaletin habercisidir.Mavi renk: Zihin açıklığına ve geleceğe umutla bakmaya, huzur, bilgelik, sonsuzluk ve sadakati gösterir. Pembe renk: Mutluluk, sevgi, şefkat konuları ile ilişkili olup aşka ihtiyaç duyduğunuzu gösterir. Sarı renk: Hem olumsuz hem de olumlu manalara gelir.