Farmatom tavuk ilacı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Farmatom tavuk ilacı ne işe yarar?
  2. Netfor tavuk ilacı ne ise yarar?
  3. Pantonic nedir?
  4. Tavuklarda bit var ne yapmalıyım?
  5. Mermer tozu tavuklarda ne işe yarar?
  6. Tavuk ölümleri neden olur?
  7. Pantonic ilaç ne işe yarar?
  8. Pantonic 125 ml nasıl kullanılır?
  9. Biti ne geçirir?
  10. Tavuk piresi nedir?
  11. Mermer tozu tavuklara iyi gelir mi?
  12. Farmatom nasil kullanilir?
  13. Royal Farmatom nedir?
  14. Pharmaton tavuk ilacı nasıl kullanılır?

Farmatom tavuk ilacı ne işe yarar?

Farmatom; iştahı ve yemden yararlanmayı artırır, sindirim sistemindeki florayı ve bağışıklık sistemini destekler. Farmatom; genç hayvanlarda (buzağı, kuzu, tay, deve yavrusu, tavuklarda) büyüme ve gelişmeye katkı sağlar.

Netfor tavuk ilacı ne ise yarar?

Vitamin B1,C, İyot, Potasyum ve esansiyel yağlar içeren, solunum yollarının neminin korunmasında ekspektoran etkili tamamlayıcı yem. Kullanım Amacı: Etçi ve yumurtacı tavuklarda; solunum yollarının doğal yollardan rutubetinin korunmasının solunum yolu hastalıklarına karşı direnci artırdığı bilinmektedir.

Pantonic nedir?

Pantonic. Yüksek oranda; Pantotenik asit (Vitamin B5) yanında, temel amino asitleri, A, D, E, K ve B grubu vitaminleri ve bağışıklık sistemi geliştirici nükleotidleri bir arada içeren sıvı tamamlayıcı yemdir.

Tavuklarda bit var ne yapmalıyım?

Bunun nedenlerinden bir tanesi; kümeslerin düzenli aralıklarla havalandırılmaması ve hijyen kurallarına uygun olmamasıdır. Bu durumun ortadan kaldırılması adına kümes zeminlerinin 5-7 günde bir olacak şekilde temizlenmesi ve zemine yılda 2-3 kez kireç atılması gerekir.

Mermer tozu tavuklarda ne işe yarar?

Hayvanların kalsiyum ihtiyacını karşılamak için yemlerde kullanılan mermer tozu; süt üretiminde artış, hayvanların sindirim sisteminin rahatlatılması ve kemik gelişiminde önemli katkı sağlıyor.

Tavuk ölümleri neden olur?

Tavuklarda en çok rastlanan iç parazitler solucanlardır. Bunlar tavukların bağırsaklarında yaşar ve onların besinlerine ortak olur. Tavukların verimini düşürür. Çok fazla olurlarsa tavuklar ölür.

Pantonic ilaç ne işe yarar?

Hayvanlar iştahla içerler. Pantonic; iştahı ve yemden yararlanmayı artırır, sindirim sistemindeki florayı ve bağışıklık sistemini destekler. Pantonic; genç güvercinlerde büyüme ve gelişmeye katkı sağlar.

Pantonic 125 ml nasıl kullanılır?

Royal Pantonic Bağışıklık Destekleyici Multi Vitamin Solüsyon 125 ML. civciv ve yavru kanatlı hayvanlara : 2 litre içme suyuna 1 ml pantonic 5 gün süreyle verilir.

Biti ne geçirir?

Bit temizlemenin en etkili doğal yöntemleri şunlardır:
  • Sirke.
  • Mayonez.
  • Vazelin.
  • Zeytinyağı
  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Zeytinyağı ve Hindistan Cevizi Yağı
  • Sarımsak.
  • Aloe Vera Jeli.
Daha fazla öğe...•BE

Tavuk piresi nedir?

Kırmızı tavuk biti ( Dermanyssus gallinae ) evcil kümes hayvanlarında özellikle de yumurtacı tavuklarda görülen bir gece parazitidir. ... Kırmızı tavuk bitleri gün içerisinde tavukların bulunduğu ortamlarda yarık ve çatlaklarda gizlenirler. Geceleri gizlendikleri yerlerden çıkarak tavuklara gelir ve kan emerler.

Mermer tozu tavuklara iyi gelir mi?

Çok sayıda üretici, yumurta verimi azalan tavukların verimini artırmak için mermer tozu gibi maddeler yedirerek, onların yapay da olsa gençleşmesini sağladı. ... Bu süre içinde tavuğa, yumurta yapmaması için, sindirimi çok zor olan ancak tavuğu tok tutacak arpa ve mermer tozu karışımı yediriliyor.

Farmatom nasil kullanilir?

Kullanım şekli ve dozu: Hayvanlara genel belirtilen dozlar verilebileceği gibi suyuna katılarakta kullanılabilir. Belirtilen dozlar 4-5 gün süreyle devam ettirilmelidir. Tavuk ve Hindilerde: 1-2 litre Farmatom 1 ton içme suyuna katılarak 5 gün süreyle içirilir.

Royal Farmatom nedir?

Farmatom kanatlı vitamin ürünün hayvanlarınızın iştahını arttırarak hayvanlarınızın daha fazla yemden yararlanmasına yardımcı olur. Farmatom; yumurta tavukçuluğu yapan yetiştiricilerimizin vazgeçilmez ürünüdür. içeriğindeki vitaminler ve amino asitler sayesinde tavuklarınızın yumurta verimini arttırır.

Pharmaton tavuk ilacı nasıl kullanılır?

1 adet Pharmaton kapsülü 1 bardak su ile tüketebilirsiniz. Kullanım şekli her gün, tercihen sabahları ve tok karına olmak üzere 1 adet kapsül şeklindedir.