Modern kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Modern kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Çağdaş ve modern eş anlamlı mıdır?
  3. Ilkel eş anlamlısı ne demek?
  4. Eksik kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Milli kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?
  6. Modern ve çağdaş aynı mı?
  7. Primitif olmak ne demek?
  8. Milli Ulusal eş anlamlı mı?
  9. Lider kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  10. Modern ve çağdaş sanat nedir?
  11. Çağdaş ve modern ne demek?

Modern kelimesinin eş anlamı nedir?

Modern ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Modern sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler çağdaş, muasır ve uygar sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Çağdaş ve modern eş anlamlı mıdır?

Artık çağdışı fikirleri arkamızda bırakıp modern bir toplum inşa etmeliyiz. Uygar sözcüğü de modern ve çağdaş kelimeleriyle eş anlamlıdır.

Ilkel eş anlamlısı ne demek?

Günümüzde de birçok farklı bölgede yaşayan ilkel kabileler teknolojik alet kullanmaz ve diğer toplumlardan izole bir şekilde yaşarlar. İlkel sözcüğüyle eş anlamlı olan kelimeler Primitif, Yabani ve Vahşi'dir.

Eksik kelimesinin eş anlamı nedir?

TDK'ya Göre Eksik Eş Anlamlısı Türk Dil Kurumu'na bakıldığında eksik eş anlamlısı 'noksan' ve 'az' kelimeleri karşımıza çıkıyor. Bu kelimelerin yanı sıra aynı zamanda; yarım yamalak, kusurlu ya da yetkinsiz gibi sözcükleri de kullanmak mümkün.

Milli kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?

Milli yerine ulusal sözcüğü de kullanılabilir. Aynı anlama sahip olan milli ve ulusal sözcükleri, kişiler tarafından isteğe göre tercih edilebilir. Sonuç itibariyle aynı anlamı ifade etmeleri nedeniyle, birbirlerinin yerine kullanılabilir.

Modern ve çağdaş aynı mı?

TDK'ya göre çağdaş kelimesi, 'aynı çağda yaşayan, bulunan çağın özeliklerine, anlayış ve şartlarına uygun olan, muasır ve modern' anlamına gelmektedir.

Primitif olmak ne demek?

Primitif” de “ilk olana, öncekine dair” anlamına geliyor. Primitif topluluk dediğimizde medenileşmemiş (bkz: #uygarlık_ng, #politika_ng), modern olmayan, yerleşik düzende toplu olarak yaşama seçeneğini henüz keşfetmemiş, tarih öncesi insanları kastediyoruz.

Milli Ulusal eş anlamlı mı?

Ulusal sözcüğünün 1 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Ulusal ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Ulusal sözcüğünün eş anlamlı kelimesi milli sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Lider kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Lider Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Lider kelimesinin eş anlamlısı, önder, reis, şef ve kösem kelimeleridir. Bu dört kelime de birbirlerinin yerine kullanılabilir.

Modern ve çağdaş sanat nedir?

En temel anlamıyla, çağdaş sanat terimi bugün üretilen sanatı yani resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon (yerleştirme sanatı), performans ve video sanatını ifade eder.

Çağdaş ve modern ne demek?

Çağdaş, “aynı anda yaşayan veya meydana gelen” olarak tanımlanabilir. Modern, “uzak geçmişin aksine şimdiki veya son zamanlarla ilgili” olarak tanımlanabilir.