Keman nedir ve özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Keman nedir ve özellikleri nelerdir?
  2. Keman nedir ne işe yarar?
  3. Keman nasıl bir şeydir?
  4. Keman en iyi nasıl çalınır?

Keman nedir ve özellikleri nelerdir?

Keman dört telli yaylı bir çalgıdır. Viyola ve viyolonsel'in de bulunduğu violin ailesinin en küçük ve en yüksek tondan çalan üyesidir. Keman çalan müzisyenlere kemancı denir. ... İlk keman yapımcılarının rebec, rönesans kemanı ve lira da braccio adlı enstrümanlardan esinlendikleri sanılmaktadır.

Keman nedir ne işe yarar?

Yayla çalınan telli bir çalgıdır. Notası, ikinci çizgi Sol açkısı ile yazılır. Orkestralarda, genel olarak (Solo, I, II) üç partisi bulunur. Solo ve eşlik görevi verilir (özellikle bir solo çalgıdır).

Keman nasıl bir şeydir?

Keman, her biri ayrı perdede ses veren dört telli ve standartlaştırılmış bir çalgıdır. ... Kemanın başlıca öğeleri; salyangoz, ağaç burgular, sap eşiği, sap, teller, tuşe, f delikleri, ses eşiği, fiksler, tel takacağı, kiriş eşiği, kiriş düğmesi, çenelik ve omuzluktur. Kemanın 35-36 cm. arasında değişen bir gövdesi vardır.

Keman en iyi nasıl çalınır?

Kemanı doğru tutmak için öncelikle, kemanı çene ve omuzunuzun arasına yerleştirmeniz ve elinizle de sapını tutmanız gerekir. Diğer elinizle ise yayı tutarak keman çalmaya başlayabilirsiniz. Keman çalmak için yapmanız gereken egzersizlerden biri de nota okumak. Kemanda nota yerlerini mutlaka ezberleyin.