İzmir ili merkez ilçeleri hangileri?

İçindekiler:

  1. İzmir ili merkez ilçeleri hangileri?
  2. İzmir hangi ile yakın?
  3. İzmir bornova nereye bağlı?
  4. Izmir Hatay arası kaç kilometredir?
  5. Bayraklı adı nereden geliyor?
  6. Salhane hangi ilçeye bağlı?
  7. Izmir hangi ovada?
  8. Izmir hangi boylamlar arasında yer alabilir?

İzmir ili merkez ilçeleri hangileri?

İzmir'in ilçeleri 30 tanedir. Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere, büyükşehirin metropol ilçeleridir.

İzmir hangi ile yakın?

İzmir, Türkiye'nin batısında, Ege Denizi kıyında ve İzmir Körfezi üzerinde bulunur. Güneyinde Aydın, kuzeyinde Balıkesir ve doğusunda Manisa illeriyle çevrilidir.

İzmir bornova nereye bağlı?

Bornova, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Kemalpaşa, güneyinde Buca, batısında Konak ve Bayraklı, kuzeybatısında Karşıyaka ve Menemen ilçeleri, kuzeyinde Manisa ili bulunmaktadır....
Bornova
İzmir'deki konumu
ÜlkeTürkiye
İlİzmir
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
17 satır daha

Izmir Hatay arası kaç kilometredir?

İZMİR HATAY ARASI KAÇ KM VE KAÇ SAAT
KARAYOLU İLE YOLCULUKLARDA MESAFE1080 KM
KARAYOLUYLA ORTALAMA HIZ İLE YOLCULUK SÜRESİ12 SAAT 18 DAKİKA
HAVAYOLUYLA (UÇAKLA) YOLCULUK SÜRESİ1 SAAT 36 DAKİKA
UÇUS MESAFESİ836 KM

Bayraklı adı nereden geliyor?

BAYRAKLI ADI NEREDEN GELİYOR? Bayraklı adı hakkındaki söylencelerden ilki; Batı Anadolu kıyılarını kendilerine insan kaynağı olarak seçen Türk korsanlar ile ilgilidir. ... Bu nedenle o bölgenin adıBayraklı” olarak anılmaya başlar.

Salhane hangi ilçeye bağlı?

İzban Salhane İstasyonu 38.450790 enlem ve 27.172211 boylamda yer almaktadır. Bayraklı ilçesine bağlıdır. İzban Salhane İstasyonu haritası İzmir ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. İzban Salhane İstasyonu posta kodu 35530.

Izmir hangi ovada?

İzmir, Ege Bölgesi'nin Ege Bölümü içerisinde yer almaktadır. İlin yüzölçümü 11.891 km² olup 1.544 km² ile Bergama en geniş yüzölçümüne sahip ilçe durumundadır.

Izmir hangi boylamlar arasında yer alabilir?

İl toprakları, 37o 45' ve 39o 15' kuzey enlemleri ile 26o 15' ve 28o 20' doğu boylamları arasında kalır. İlin kuzey-güney doğrultusundaki uzunluğu yaklaşık olarak 200 km, doğu-batı doğrultusundaki genişliği ise 180 km'dir. Yüzölçümü 12.012 km2.dir.