DGS'de kaç bin kişi yerleşiyor?

İçindekiler:

  1. DGS'de kaç bin kişi yerleşiyor?
  2. DGS tercih kılavuzu yayinlandi mı?
  3. DGS'de kaç kontenjan var?
  4. DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?
  5. DGS kontenjanları ne zaman açıklanır?
  6. DGS kaç puan üzerinden?

DGS'de kaç bin kişi yerleşiyor?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ye her yıl yaklaşık olarak 240 bin kişi başvuruda bulunmakta olup bu sayı her yıl artmaktadır.

DGS tercih kılavuzu yayinlandi mı?

11 Temmuz 2021'de 150 dakikalık bir sınavla gerçekleşen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, 13 Ağustos tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açılmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından DGS tercih kılavuzu yayımlandı.

DGS'de kaç kontenjan var?

2021 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler kısmında örgün öğretim boş kontenjanları 1.054, ikinci öğretim boş kontenjanları 40, uzaktan eğitim boş kontenjanları 137, açıköğretim 4.138 oldu ve toplamda boş kontenjan sayısı 5.369 olarak paylaşıldı.

DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

DGS 2021 tercihleri ne zaman? Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim ön lisans mezunlarının girdiği Dikey Geçiş Sınavı tercihleri 27 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

DGS kontenjanları ne zaman açıklanır?

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? Tercih işlemleri 7 Eylül'de bitti. ÖSYM, DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Ancak geçmiş yıllarda açıklanma tarihlerine göre 13- tarihleri arasında açıklanma ihtimali yüksek görülüyor.

DGS kaç puan üzerinden?

DGS'nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor. İyi bir bölümü kazanmak için en az 240-250 puan alınması gerekiyor. Adayların ÖBP puanını da yüksek tutması gerekiyor.