Guava meyvesi nasıl bir şey?

İçindekiler:

  1. Guava meyvesi nasıl bir şey?
  2. Guava nedir nasıl yetiştirilir?
  3. Guava elması nedir?
  4. Guava meyvesi Türkiye'de nerede yetişir?
  5. Aronya meyvesi ne zaman ekilir?
  6. Papaya nedir ne işe yarar?
  7. Guava ne zaman olgunlaşır?
  8. Rambutan türkiyede nerede yetişir?
  9. Mangosteen kaç TL?
  10. Aronia bitkisi Türkiye'de nerede yetişir?

Guava meyvesi nasıl bir şey?

Orta Amerika'nın tropikal bir meyvesi olan guava, bu süper meyvelerden biri. Tadı ananas, greyfurt, muz ve armut gibi meyvelerin karışımını andıran guavanın iç kısmı, çok küçük sert tohumlar içerir ve genellikle pembe veya somon renklidir. Guava, birçok temel vitamin ve minerali içerisinde barındırır.

Guava nedir nasıl yetiştirilir?

Guava çalı veya ağaç formunda 2-8 m büyüyebilen tropik ve yarı tropikal bir ağaçtır. Genellikle dikimden 2 yıl sonra uygun sulama ve gübreleme yapılırsa meyve vermeye başlarlar. Yine uygun sıcaklıklarda da kışın yaprak dökmezler.

Guava elması nedir?

Ana vatanı Orta Amerika olan guava, sağlık deposu tropikal bir meyvedir. C vitamini bakımından turunçgillerden daha zengindir. Guavanın tadı ananas, greyfurt, muz ve armut gibi meyvelerin karışımını anımsatır.

Guava meyvesi Türkiye'de nerede yetişir?

Mersin'in Silifke ilçesinde emekli ziraat mühendisi Mustafa Levent tarafından yetiştirilen, anavatanı Güney Amerika ve Hindistan olan meyvelerin kralı ve kraliçesi olarak adlandırılan guava meyvesinin hasadına başlandı.

Aronya meyvesi ne zaman ekilir?

Aronya Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Dikim yapılacak olan toprağın buzlanmamış olması ve vejetasyonun henüz başlamaması koşuluyla sonbaharda, kış boyu ve ilkbahar başlarında Aronya fidanı dikimi yapılabilir.

Papaya nedir ne işe yarar?

Papaya, sindirime, kilo vermeye, bağışıklığı ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan besinsel faydalarla doludur. Papaya zengin antioksidan karotenler, flavonoidler ve aynı besin C vitamini, yanı sıra bazı B vitaminleri (folat ve pantotenik asit). Aynı zamanda iyi bir lif ve magnezyum gibi mineral kaynağıdır.

Guava ne zaman olgunlaşır?

Guava Meyvesi Çiçekler beyaz ve erkeklik organı ile beraber bulunur , yumşak ve harika bir kokusu vardır. İlkbahar çiçekleri geç sonbaharda olgunlaşır, sonbahar çiçekleri ise geç ilkbaharda olgunlaşır.

Rambutan türkiyede nerede yetişir?

Rambutan meyvesi, ülkemizde Antalya'da özel alanlarda yetiştirilmektedir. Nemli ve tropikal iklimlerde yetişme koşulu olan bu özel meyve, özenli bir bakım ister. 9 ile 20 metre boyunda uzayan rambutan ağaçları, salkım şeklinde büyüyen ve bu salkımlarda meyvesini veren bir yapıdadır.

Mangosteen kaç TL?

Amerika, Afrika ve Avustralya kıtalarından getirilen tropikal meyve tohumları, buradaki çiftçiler tarafından üretilerek hem Türkiye'ye hem dünyaya pazarlanıyor. Bu meyvelerden longon kilosu 280, mangostan ise 350 liradan satılıyor.

Aronia bitkisi Türkiye'de nerede yetişir?

Çalışmalara bizzat katılan Fidancı, sonuçlardan oldukça memnun. Fidancı'nın verdiği bilgiye göre, aronia Akdeniz ve Ege'nin sahil şeridi dışında Türkiye'nin her yerinde yetişebiliyor. Fındıktaki gibi ocak şeklinde bahçe kurulabileceğini belirten Fidancı, 1 dekar bahçeye 230 fidan dikildiğini söylüyor.