Dijital ehliyet başvurusu nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. Dijital ehliyet başvurusu nereden yapılır?
  2. Dijital takograf ehliyet kaç günde çıkar?
  3. Dijital kart ücreti nereye yatırılır?
  4. Dijital ehliyet almak ne kadar?
  5. Dijital takograf kartı nasıl alınır?
  6. Dijital ehliyet yenilemek için ne gerekiyor?

Dijital ehliyet başvurusu nereden yapılır?

Servis sürücü, şirket veya denetim kartlarından birine sahip olmak isteyen vatandaşlar dijital ehliyet başvurusunda bulunuyor. Başvurular Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sistemleri üzerinden online olarak yapılabiliyor.

Dijital takograf ehliyet kaç günde çıkar?

Kart verme otoritesi geçerli bir başvuru aldığı andan itibaren 5 gün içerisinde yeni bir kart vermekle yükümlüdür. Bu esnada sürücü yolculuğunun sonunda araçtaki takograf cihazında kaydedilen sürüş ve dinlenme sürelerinin çıktılarını almalı, kişisel bilgilerini ekleyip çıktıları imzalamalıdır.

Dijital kart ücreti nereye yatırılır?

Kart Ücretinin Yatırılması Vakıflar Bankası şubelerinden kart adedi başına 400 TL (DörtYüz Türk Lirası) olmak üzere toplam kart ücreti ödemesi yapılır. T.C Vakıflar Bankası tüm şubelerinden ödeme yapılabilir.

Dijital ehliyet almak ne kadar?

Pek çok kişi dijital ehliyeti nasıl alacağını merak ediyor. Dijital ehliyeti alabilmek için ödenmesi gereken bazı ücretler bulunuyor. Sürücü kartları için 130 TL, şirket ve servis araçları için 400 TL ödemesi yapılması gerekiyor. Ödemelerin yapılmaması durumunda, dijital ehliyet başvurusu yapmak mümkün değildir.

Dijital takograf kartı nasıl alınır?

Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü/şirket ve servisler başvurularını internet üzerinden http://staum.tobb.org.tr adresinden ulaşacakları başvuru ekranı aracılığıyla yapacaklardır.

Dijital ehliyet yenilemek için ne gerekiyor?

Sayısal Takoğraf Kartı (Dijital Ehliyet) başvurusunun Odada yapılmasının talep edilmesi durumunda istenilen belgeler aşağıda tanımlanmıştır.
  • Sürücü Kartı Nüfus cüzdanı veya Sürücü belgesi. 1 Adet biyometrik fotoğraf.
  • Şirket Kartı Oda Kayıt Sureti veya Oda faaliyet belgesi.