Hz mehdi çıktıktan sonra ne olacak?

İçindekiler:

  1. Hz mehdi çıktıktan sonra ne olacak?
  2. Hz mehdi kimin oğludur?
  3. Mehdi kim oluyor?
  4. Hz Mehdi kiminle savaşacak?
  5. Kurana göre Mehdi gelecek mi?

Hz mehdi çıktıktan sonra ne olacak?

Hazreti mehdi dünyaya gelmek ve Mezopotamya da kâfirler ile savaşacaktır. Bu savaşın yenilmesi ile birlikte bir süre sonra kıyamet kopacaktır. Bu süre içinde Müslümanlar hidayete erecek ve oldukça ferah bir yaşam sürecektir. Üstelik dünyanın genelinde bir barış süreci hâkim sürecektir.

Hz mehdi kimin oğludur?

Ehl-i Beyt soyundan gelen İslam Devleti'ni 656-661 yılları arasında dördüncü İslam halifesi ve İslam peygamberi Muhammed'in amcasının oğlu Ali el-Mûrtezâ'nın torunlarından On Birinci imâm Hasan el-Askerî'nin oğludur.

Mehdi kim oluyor?

Mehdi (Arapça: المهدي‎), İslam'da ahir zamanda geleceğine ve İslam'ın dünya hakimiyetini gerçekleştireceğine inanılan kurtarıcı kişidir. "Kendisine rehberlik edilen", Allah tarafından yol gösterilen, hususi ve şahsi bir tarzda Allah'ın hidayetine nail olan (hidayete erdirilen) kişi manasındadır.

Hz Mehdi kiminle savaşacak?

Hz. Mehdî, mücadelesini, bütün mukaddesleri inkâr fikriyle ortaya çıkan büyük Deccala, hem de İslâma, Kur'ân'a savaş açan, dinsiz, yalancı İslâm Deccalı Süfyana karşı verecek, bu mücadeleler sonucunda onu öldürecek, tahribatını tamir edecektir.

Kurana göre Mehdi gelecek mi?

Hıristiyanlık ise Yahudilikteki Mesih inancını miras aldığı için onlar da ahir zamanda Mesih'i beklemektedir. ... Kuran-ı Kerim'de Mesih ve Mehdi'nin geleceğine dair bir bilgi yer almamaktadır.