Pamir Kuran'da geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. Pamir Kuran'da geçiyor mu?
  2. Pars diye isim var mı?
  3. Pars ismi Kuran'da geçiyor mu?
  4. Pars ne demek TDK?
  5. Sarp ne anlama geliyor?
  6. Pars Nasalis nedir?
  7. Pars Squamosa ne demek?
  8. Margo Supraorbitalis ne demek?
  9. Suprarenalis ne demek?
  10. Supra Orbital ne demek?
  11. Anatomi Arcus ne demek?

Pamir Kuran'da geçiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Pamir isminin Kuran-ı Kerim'de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olmayan Pamir ismi, Türkçe kökenli bir isimdir.

Pars diye isim var mı?

Pars (Panthera pardus), Leopar olarak da bilinir, kedigiller (Felidae) familyasından Panthera cinsinin 4 büyük kedi türünden biri. Önceleri parsın, aslan ve panterin melezi olduğu düşünülüyordu. Leopar ismi de Latince Leo (aslan) ile panter manasında kullanılan Pard kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur.

Pars ismi Kuran'da geçiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Pars isminin Kuran-ı Kerim'de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olmayan Pars ismi, Türkçe kökenli bir isimdir.

Pars ne demek TDK?

a. hay. b. Kedigillerden, genellikle Asya ve Afrika'nın sıcak bölgelerinde yaşayan, postu benekli, bazen de düz siyah, çevik, yırtıcı, etçil, memeli hayvan, leopar, panter, pelenk (Panthera pardus). Leopar, panter. ...

Sarp ne anlama geliyor?

Sarp “1. Çetin, sert, şiddetli.” “2. Dik, çıkılması ve geçilmesi güç.” anlamlarına gelmektedir.

Pars Nasalis nedir?

Burun kısmı / Pars nasalis Apertura sinus frontalis, alın sinüsünün; sinus frontalis açılma delikleridir. İki yandaki hafif çukur ve düzgün olan yüzler orbitanın üst duvarını yapar. Gözküresi kaslarından m.obliquus superior'un kirişi için kıkırdak bir makara bulunmaktadır.

Pars Squamosa ne demek?

pars skuamoza ne demek? Şakak kemiğinin fossa temporalis'in bazal kısmının oluşumuna katılan parçası.

Margo Supraorbitalis ne demek?

margo supraorbitalis ne demek? Squama frontalis ile pars orbitalis'in birleştiği kenar. Squama frontalis ile pars orbitalis'in birleştiği kenar.

Suprarenalis ne demek?

Glandula suprarenalis anlamı, tanımı Supra : Üst, üstünde, yukarı tarafta. Böbrek üstü bezi : Böbreklerin üstünde bulunan, hormon niteliğinde salgısı olan bez. ... [Bakınız: beze]. Bir çeşit kocakarı ilâcı.

Supra Orbital ne demek?

Supraorbital Foramen (supraorbital çentik): Üst orbital kenarın iç 1/3'ünde bulunur. Bu bölgeden kan damarları ve 5. kraniyal sinirin (Trigeminal sinir) bir dalr olan Supraorbital sinir geçer. Anterior (ön) Etmoidal Foramen: Frontal ve etmoidal birleşim yerlerinde bulunur.

Anatomi Arcus ne demek?

Arkus; Anatomi, Veteriner alanlarında kullanılan bir terimdir. Veterinerlikte sözlük anlamı: Yay, kemer, kavis.