Öğretmenlikte yapılan işler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlikte yapılan işler nelerdir?
  2. Öğretmenlik mesleğinin yasal dayanakları nelerdir?
  3. Öğretmenlik meslek kanununda neler var?
  4. Kadrolu öğretmen hangi kanuna tabi?
  5. Kadrolu öğretmen hangi grupta?
  6. Kadrolu öğretmen hangi sigorta kolunda?
  7. Kadrolu memur sözleşmeli öğretmen olur mu?
  8. Memurluktan öğretmenliğe geçiş var mı?
  9. Düz memur öğretmen olabilir mi?
  10. Ücretli öğretmen devlet memuru sayılır mı?
  11. Ücretli öğretmenlik 4 a mı?
  12. Ücretli öğretmenlik sigorta başlangıcı sayılır mı?
  13. Ücretli öğretmenlere sigorta yapılıyor mu?
  14. 4 a ne demek?
  15. Sgk hizmet dökümünde * 4A ne demek?
  16. 4 a kapsamına kimler giriyor?
  17. 4 A Kamu işçileri kimlerdir?
  18. 4A 4B 4C Memur ne demek?
  19. 4 b li memur ne demek?
  20. Devlet memurları 4 C mi?
  21. Isteğe bağlı 4c ne demek?

Öğretmenlikte yapılan işler nelerdir?

Öğretmen Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

  • Öğrencilerin problemleri çözmek için bilgiye ve teknolojik kaynaklara erişmeleri için fırsatlar sağlamak,
  • Belirlenen müfredatın tamamını zamanında uygulamak,
  • Öğrencileri aktif, uygulamalı, yaratıcı problem temelli öğrenmeye dahil etmek,

Öğretmenlik mesleğinin yasal dayanakları nelerdir?

1. Öğretmenin Öğreticilik/Eğiticilik Rolü

  • Program geliştirme çalışmalarına katılma.
  • Bilgi ve iletişim teknolojilerini başarılı bir şekilde kullanma.
  • Kendi dosyasında düzenli kayıtlar tutabilme.
  • Öğrencilere danışmanlık yapma.
  • Öğrencileri disipline sokma.
  • Sınıfta çeşitli etkinlikler ve konularda karar verme.

Öğretmenlik meslek kanununda neler var?

MADDE - 1 (1) Bu Kanunun amacı; öğretmenlerin görevleri, sorumlulukları, hakları, öğretmen yetiştirme ve istihdamı, öğretmenlerin özlük hakları, okul yöneticilerinin ve millî eğitim müfettişlerinin yetiştirilmesi, istihdamı ve özlük hakları ile ilgili hususları düzenlemektir.

Kadrolu öğretmen hangi kanuna tabi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36-C/5 maddesine göre özel okullarda "öğretmenlik" veya "yöneticilik" yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına kadrolu öğretmen olarak atananların özel okullarda geçen hizmet sürelerinin 2/3 ünün kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilebilmektedir.

Kadrolu öğretmen hangi grupta?

5510 sayılı kanun Madde 4 – (Değişik madde: 657 sayılı kanuna göre 4/A kadrolu memur , 4 B sözleşmeliler memur, 4 C ise geçici personel demektir . 4 A, 4 B ve 4 C'li olarak nitelendirilirler. 657 sayılı devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesi uyarınca açıktan vekil atananlar, sigortalı sayılırlar.

Kadrolu öğretmen hangi sigorta kolunda?

Çalışma koşulları 4A'lılarla aynı olmasına rağmen özlük hakları itibarı ile 5510 sayılı sosyal sigortalar kanununa tabi bulunuyorlar. Bu kapsamda öğretmenler başta olmak üzere doktorlar, hemşireler, laborantlar ile diyanet işleri başkanlığına bağlı vaiz, kuran öğreticisi ve imam gibi çalışanlar bulunuyor.

Kadrolu memur sözleşmeli öğretmen olur mu?

İstifa Şart – Kadroludan Sözleşmeye Geçiş Siz 657 memursunuz, öğretmenlik ise sözleşmeli. İkisi arasında geçiş için tek çare İstifa, şart yani. Kadrolu memurluktan istifa edip ayrılmakta cesaret isteyen bir süreç, her aşaması ve yönüyle.

Memurluktan öğretmenliğe geçiş var mı?

Halen aday veya asil olan memurlar kurumlarından izin alarak öğretmenliğe geçebilirler. Aday veya asil memurlar öğretmenlik atamalarına, bulunduğu kurumdan hizmet belgesi ve KPSS(KPSSP10 ve KPSSP121) sonuç belgeleri ile başvurabilirler ve atanabilirler.

Düz memur öğretmen olabilir mi?

Öncelikle öğretmenlik mezunlarının, “düz memurluk” adı verilen ve direkt Ösym yoluyla merkezi atamalarda bir yere yerleşmeleri için çift yılların kpss puanını ellerinde bulundurmaları gerekmektedir. Bu yıl olacak kpss ile(2013 Kpss) herhangi bir düz memurluğa atanma şansları bulunmamaktadır.

Ücretli öğretmen devlet memuru sayılır mı?

100.

Ücretli öğretmenlik 4 a mı?

Ücretli öğretmenlik geçici bir statüdür. ... Ücretli öğretmenin sigortası 4C kapsamında olmayacaktır çünkü memur değildir, kadrosu yoktur. 4A kapsamında yani işverene bağlı çalışan işçi gibi sigorta yatacaktır. Sigorta primleri ise part time iş sayıldığı için 15 gün üzerinden ödenir.

Ücretli öğretmenlik sigorta başlangıcı sayılır mı?

SSK sigortalılığından emeklilikte sigortalılık başlangıcı çok önemli. ... Buna karşın Ekim 2008 sonrasında görev yapmış 5510/4/c statüsündeki vekil öğretmenler ile 5510/4/a (SSK) statüsündeki ücretli öğretmenler ise 506/79 ve 5510/86 maddeler kapsamında hizmet tespiti için zamanaşımı süresine tabi bulunuyorlar.

Ücretli öğretmenlere sigorta yapılıyor mu?

Bu durumdan dolayı maalesef 2018 yılında da ücretli öğretmenin sigorta prim günü hesaplamasında bir değişiklik olmayacaktır. Kısmi süreli çalışanların sigorta gün sayısı çalıştığı toplam sürenin 7,5'a bölünmesiyle bulunur. 7,5 saatin altındaki çalışmalar ise bir güne tamamlanır.

4 a ne demek?

Eski sistemde 4/a olarak yer alan, SSK'ya prim ödeyen çalışanları kapsayan sistem, işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaz. 4/a olan kavram daha sonrasında 5510 sayılı yeni çıkan yasa ile birlikte SGK kapsamına alınarak bu yeni düzenleme sonucunda bu sınıfa 4A adı verilir.

Sgk hizmet dökümünde * 4A ne demek?

Bu kanunun 4. maddesinin a bendinde tanımlanan sigortalılar hizmet akdine tabi olarak bir işyerinde çalışanlardır. Yani eski adı ile SSK kapsamında çalışanlar yeni kanunda 4a sigortalısı olarak tanımlanır. Özetle 4a demek bir işyerinde sigortalı çalışanlar demektir.

4 a kapsamına kimler giriyor?

4A terimi prim ödeyen kişiler için kullanılmaktadır. İş yerlerinde sözleşmeli bir şekilde çalışan kişiler SGK'da 4A kapsamında yer almaktadır. 4A kapsamında çalışan kişiler e-devlet üzerinden ya da SGK adresinden primlerini öğrenebilmektedir. Vatandaşların emekli olabilmeleri için 4A primleri oldukça önemlidir.

4 A Kamu işçileri kimlerdir?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

4A 4B 4C Memur ne demek?

4A, 4B, 4C NE DEMEKTİR ? 5510 sayılı kanuna göre 4a sskılardır, 4b bagkurlular 4c emekli sandıgı. 657 devlet memurları kanuna göre 4a kadrolu memur (5510 un 4c si), 4b sözleşmeli personel (5510 un 4a sı olan ssk dan yatar primleri) 4c ise gecici işcidir...

4 b li memur ne demek?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...

Devlet memurları 4 C mi?

- Memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin ( A ) bendinde gösterilmiş, ancak sosyal güvenlik işlemlerinde ise 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının ( c ) bendi kapsamında sigortalı olurlar.

Isteğe bağlı 4c ne demek?

İsteğe bağlı sigorta, sigorta olanağı sağlayan bir iş yerinde çalışmayan, 4/a kapsamındaki sigortalılardan olup ayda 30 günden az çalışan veya tam gün çalışmayan, herhangi bir şekilde mecburi olarak sigortalı olma zorunluluğu bulunmayan kişilerin, kendi primlerini kendilerinin ödemesiyle genel sağlık sigortasının ...