Kariyer ve Yetenek Yönetimi Nedir?

İçindekiler:

  1. Kariyer ve Yetenek Yönetimi Nedir?
  2. Yetenek yönetimi neden önemli?
  3. Yetenek Yönetimi Uzmanı Ne Yapar?
  4. Bir işletmenin insan kaynakları müdürünün görevleri nelerdir?

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Nedir?

Kariyer ve Yetenek Yönetimi. Kariyer Planlama ve Yedekleme sürecinin amacı, potansiyel çalışanların erken teşhis edilmesi, gerekli olan mesleki bilgi, beceri, gelişim imkânlarının sağlanması ve daha fazla sorumluluk gerektiren görevlere hazırlanmalarının planlanmasıdır.

Yetenek yönetimi neden önemli?

Yetenek yönetimi, kurumların en yetenekli çalışanları ellerinde tutmak için uyguladıkları bir iş stratejisidir. ... Hem profesyonel hem de kişisel yeteneklerini devamlı olarak geliştirme fırsatı yakalamak, çalışanların bir şirkete girmesi ve o şirkette çalışmaya devam etmesi için en önemli motivasyon kaynağıdır.

Yetenek Yönetimi Uzmanı Ne Yapar?

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Uzmanı (Seviye 6), kariyer ve yetenek yönetim sistemlerinin kurulması, geliştirilmesi, işletilmesi ve devamlılığının sağlanmasına, buna bağlı olarak yüksek performanslı ve kuruluşa bağlı insan kaynağının oluşturulmasına; yeteneklerin ve yetkinliklerin geliştirilmesine katkı sağlayan ...

Bir işletmenin insan kaynakları müdürünün görevleri nelerdir?

İnsan kaynakları müdürünün temel görevi işletmede insan kaynakları politikaları çerçevesinde, işletme hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli nitelikli insan kaynağının oluşumunu ve gelişimini sağlamak, personel işlemlerini yasal mevzuata uygun olarak yürütmektir.