Okutman öğretim elemanı mı?

İçindekiler:

  1. Okutman öğretim elemanı mı?
  2. Öğretim Görevlisi kadrolu mu?
  3. Öğretim Görevlisi Kadrosu Sürekli mı?
  4. Öğretim görevlileri devlet memuru mu?
  5. Kamu görevlilerinin derece ve kademeleri nasıl yükselir?

Okutman öğretim elemanı mı?

Okutman: Eğitim-öğretim süresince çeşitli öğretim programlarında ortak zorunlu ders olarak belirlenen dersleri okutan veya uygulayan öğretim elemanıdır. Kanun maddelerinden yola çıkarsak öğretim görevlisi ders verir, okutman ise ders okutur.

Öğretim Görevlisi kadrolu mu?

* Artık bütün akademik personel SGK kapsamında, ancak devlet üniversitesinde kadrosu olanlar memur statüsündedir. Devlet üniversitelerinde doçentlik ve profesörlük kadroları daimi statüdedir. ... Öğretim Üyesi olan Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörler ile Öğretim Görevlileri ders verebiliyor.

Öğretim Görevlisi Kadrosu Sürekli mı?

Öğretim görevlisi kadrosu sürekli bir kadrodur. Fakat başvurabilmeniz için yüksek lisansınızı bitirmek durumundasınız. Haftada 12 saat ders yükümlüğü bulunmakla birlikte gireceğiniz ders sayısı bunun altında ya da üstünde olabilir.

Öğretim görevlileri devlet memuru mu?

Öğretim görevlisi devlet memuru mudur? Emin olmamakla birlikte; Bildiğim kadarı ile kadrolu ve sözleşmeli olarak iki farklı şekilde çalışabiliyorlar. Sözleşmeli öğretmen ya da kadrolu öğretmen gibi düşün. kılık kıyafet vs. konularında daha serbest olsalarda evet devlet memuru oluyorlar.

Kamu görevlilerinin derece ve kademeleri nasıl yükselir?

Derece yükselmesinin usul ve şartları: Derece yükselmesi yapılabilmesi için memurun: üst derecelerden boş bir kadronun bulunması, derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3 üncü kademesinde 1 yıl bulunmuş, kadronun tahsis edildiği görev için öngörülen nitelikleri elde etmiş olması şarttır.