Sıvı bir maddenin ısı vererek katı hale geçmesine ne denir?

İçindekiler:

  1. Sıvı bir maddenin ısı vererek katı hale geçmesine ne denir?
  2. Naftalinin Süblimleşmesi endotermik mi?
  3. Metan gazının yanması ekzotermik mi?
  4. Ateşin yanması için ne gerekli?
  5. Hızlı yanma ve yavaş yanma nedir?
  6. Bir madde neden yanar?
  7. Ateş ne ile yanar?

Sıvı bir maddenin ısı vererek katı hale geçmesine ne denir?

Maddeler hal değişimi sırasında çevreden ısı alır ya da çevreye ısı verirler. Çevreden ısı alarak katı halden sıvı hale geçmeye erime, sıvı halden gaz hale geçmeye ise buharlaşma adı verilir. Çevreye ısı vererek gaz halden sıvı hale geçmeye yoğunlaşma, sıvı halden katı hale geçmeye ise donma adı verilir.

Naftalinin Süblimleşmesi endotermik mi?

Maddenin katı halden gaz hale dönüşmesine süblimleşme , gaz halden katı hale dönüşmesi olayına ise kırağılaşma denir. Süblimleşme endotermik (ısı alan) fiziksel bir olaydır.İyot, naftalin ve kuru buz süblimleşme ve kırağılaşma olaylarını gözlemleyebildiğimiz katılardır.

Metan gazının yanması ekzotermik mi?

Metan gazının yanması ekzotermiktir çünkü o arada ısı verir.

Ateşin yanması için ne gerekli?

Sahiden, bir ateşi yakmak için ne gerekli? İlk olarak yakıt ve oksijen gerekiyor. Ağaçlar ve atmosferden bunları karşılamak mümkün. Bu ikisini birleştirip, bir de başlangıç için gerekli enerjiyi verdiğimizde ortaya ateş çıkıyor ve her ikisini sağlamaya devam ettiğimizde yanma olayı devam ediyor.

Hızlı yanma ve yavaş yanma nedir?

2- KENDİLİĞİNDEN YANMA : Yavaş yanmanın, zamanla hızlı yanma haline dönüşmesidir. ... Örnek : Bezir yağına bulaşmış bir benzinin, bir süre sonra kendi kendine alev alarak yanmaya başlamasıgibi. 3- HIZLI YANMA : Alev, Kuvvetli Isı, Işık, Korlaşma gibi dışarıdan görülen yanma şeklidir.

Bir madde neden yanar?

Basitçe, ateş herhangi bir şeyin oksijen varlığında çok aşırı ısınması sonucu ortaya çıkan kimyasal bir reaksiyondur. Yanma, yüksek sıcaklıkta gerçekleşen, yanma ürünü olarak gaz halinde madde meydana getiren ve görünür veya görünmez radyasyon yayan hızlı bir oksidasyon olayıdır.

Ateş ne ile yanar?

Her alev üç bileşeni gerektiriyor: oksijen, yakıt ve ısı. Bunlardan bir tanesi bile olmadığında bir ateş yanmıyor. Havanın bir bileşeni olması nedeniyle oksijen genellikle bunların en kolay bulunanı oluyor ve rolü de yakıtla birleşmek. Birçok kaynak ısıyı sağlayabiliyor.