Tapu bilgilerini nasıl öğrenirim?

İçindekiler:

  1. Tapu bilgilerini nasıl öğrenirim?
  2. Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?
  3. Arazinin Hazine ait olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. E-devlet üzerinden veraset ilamı nasıl alınır?
  5. Bankadaki miras parası nasıl alınır?
  6. E devletten tapu örneği nasıl alınır?
  7. Üzerime kayıtlı gayrimenkulleri nasıl öğrenebilirim?

Tapu bilgilerini nasıl öğrenirim?

E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Bilgilere erişmek için tapunun fotokopi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılıyor. Bu işlem http://www.turkiye.gov.tr/tapu-harc-sorgulama adresinden online bir şekilde yapılabiliyor.

Arazinin Hazine ait olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir arsanın durumu hakkında sorgulama işlemleri için, https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması'nı açmak gerekir. Daha sonra il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri gereken yerlere yazılarak saniyeler içinde işlem yapılmış olur.

E-devlet üzerinden veraset ilamı nasıl alınır?

Öncelikle E-Devlet Mirasçılık Belgesi Sorgulama linkine tıklayın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ekrandan miras bırakıp bırakmadığını merak ettiğiniz kişinin TC Kimlik Numarasını girin. Eğer bu kişi size herhangi bir miras bıraktı ise dökümanı karşınıza çıkacaktır.

Bankadaki miras parası nasıl alınır?

Özetle mirasçılar banka şubesine başvurarak veraset ilişiği yoktur yazısını alacak ve mirasçılık belgesiyle de birlikte giderek murisin bankadaki parasını payları oranında çekebilecekler.

E devletten tapu örneği nasıl alınır?

Vatandaşlar, "https://webtapu.tkgm.gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.

Üzerime kayıtlı gayrimenkulleri nasıl öğrenebilirim?

E Devlet giriş ile tapu sorgulama için öncelikle www.türkiye.gov.tr internet adresine girmeniz gerekiyor. Bu sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız.