SMMY nedir?

İçindekiler:

  1. SMMY nedir?
  2. SMMM nedir nasıl olunur?
  3. SM SMMM YMM ne demek?
  4. Mali müşavir nasıl bir meslek?
  5. Mali müşavir nasıl çalışır?
  6. SMMM Ofis ne demek?
  7. SMMM Lisansı nedir?
  8. Mali Müşavir sgk'lı olabilir mi?
  9. Mali müşavirlik saygın bir meslek mi?
  10. Mali Müşavir irtibat bürosu açabilir mi?
  11. SMMM staj başlatma sınavı 2021 ne zaman?
  12. SMMM belgesi ile neler yapılabilir?
  13. Mali Müşavirlik sınavına kimler girebilir?

SMMY nedir?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) stajyeri, ilgili alanda beceri ve bilgi edinebilmek için muhasebe departmanında geçici bir pozisyonda görev alan giriş seviyesi çalışanıdır.

SMMM nedir nasıl olunur?

Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, siyasal bilimler, iktisat, maliye, muhasebe, işletme, bankacılık ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından sonra üç sene staj eğitimi görülmelidir. Eğitim ve staj sürecinin ardından mesleğe girilebilir.

SM SMMM YMM ne demek?

Mesleğinde 10 sene geçirmiş serbest muhasebeci mali müşavirler (SMMM), yeterlilik sınavına girerek başarılı olurlarsa mesleki rütbe elde ederek yeminli mali müşavir (YMM) olurlar.

Mali müşavir nasıl bir meslek?

Mali müşavir, firma ve işletmelerin mali -muhasebe işlemlerinde devlet adına görevlendirilen bir meslek dalıdır. Görevleri, tüzel ve gerçek kişiliğe sahip işletmelerin muhasebe işlemlerini yürütmek, mali tabloları hazırlamak, prosedürlerle ilgili rapor ve belgeleri işleme hazırlamaktır.

Mali müşavir nasıl çalışır?

Serbest muhasebeci mali müşavir görevleri şöyle:
  1. Vergi beyannameleri düzenlemek.
  2. İşletme defterleri tutmak.
  3. Muhasebe altyapısı oluşturmak.
  4. Bordro yönetimi yaparak gelir gider dengesini kontrol etmek.
  5. Mali tablo hazırlamak ve rapor çıkarmak.
  6. Özel işletme ile SGK arasındaki ilişkinin doğru, sağlıklı şekilde yürümesini sağlamak.
Daha fazla öğe...•Hicri 30 C.ahir 1440

SMMM Ofis ne demek?

SMMM, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ifadesinin baş harfleri ile yapılmış bir kısaltmadır. Bu mesleğin icrası için hak kazanan mali müşavirler serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) unvanı ile çalışmaya başlar.

SMMM Lisansı nedir?

Lisans ve Lisanüstü mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir stajyerlerinin iki yıllık staj sürelerinin sonunda girmeleri gereken sınavdır. ... Bu nedenle, SMMM Mesleki Yeterlik sınav hakları biten adayların bekleme süreci sonunda yeniden SMMM sınavlarına katılmaları gerekmektedir.

Mali Müşavir sgk'lı olabilir mi?

3568 sayılı Meslek Kanunları gereğince iki kısıt hariç tüm serbest muhasebeci mali müşavirler SSK'lı olarak, başka unvan-görev ve 3568/2. deki yazanlar haricinde her türlü işi yapabilirler…

Mali müşavirlik saygın bir meslek mi?

serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleği de diğer saygın meslekler gibi bir meslektir. 4 yıllık lisans mezunu olmak yanında staj ve mesleki sınavları geçmek gerekir. ... anket sonucuna göre türkiye'nin en mutsuz meslekler sıralamasında ikinci olan meslektir.

Mali Müşavir irtibat bürosu açabilir mi?

"MADDE 14 – Her meslek mensubu meslekî faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu oda bilgisinde iş yeri açmak zorundadır. ... Meslek mensuplarının Türk Ticaret Kanununa göre bir meslek şirketi kurmaları hâlinde, şirket, kayıtlı olduğu odanın bulunduğu ilin sınırları içinde şube ve irtibat bürosu açamaz.

SMMM staj başlatma sınavı 2021 ne zaman?

SMMM staj başlatma sınavı 2 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

SMMM belgesi ile neler yapılabilir?

SMMM'lerin başlıca görevleri: Gerçek ve tüzel kişilere ait işletmelerin mevzuata uygun olarak defterlerini tutar. Bilanço, kar ve zarar tablosu ile vergi beyannamesi gibi çeşitli belgeleri düzenler. Aynı işletmelerin muhasebe sistemlerinin geliştirilmesini sağlarlar.

Mali Müşavirlik sınavına kimler girebilir?

Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans lisans bölümlerinden mezun olan kişiler mali müşavir olabilirler.