Thulium lazer ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Thulium lazer ne işe yarar?
  2. Thulium lazer kaç seans yapılır?
  3. Thulium lazer göz altına uygulanır mı?
  4. Thulium lazer leke tedavisi nedir?
  5. Lazerle lekeler gider mi?
  6. Cilt lekeleri için hangi lazer kullanılır?
  7. Lazerle leke tedavisi hangi aylarda yapılır?

Thulium lazer ne işe yarar?

Özellikle leke tedavisinde kullanılan thulium lazer, lekelerin giderilmesi konusunda oldukça güçlü bir etkiye sahiptir. Sadece leke tedavisi değil; ince kırışıklıklar, yara izleri, sivilce izleri, cildin sıkılaşması gibi uygulama alanları da mevcuttur.

Thulium lazer kaç seans yapılır?

Thulium tedavisi genellikle tek seansta tamamlanır. Diğer lazer uygulamalarında işlemin etkili olabilmesi için en az 2 – 3 seans uygulanması gerekmektedir. Seansların arasına, hissedilen yoğun etki nedeniyle 4 hafta konulur. Bu durum, tedavi sürecini uzatmakta ve etkin sonuçların daha geç görülmesine neden olmaktadır.

Thulium lazer göz altına uygulanır mı?

Göz altı, göz çevresi ve yüzdeki kırışıklıkların Thulium Lazer ile azaltılması mümkün.

Thulium lazer leke tedavisi nedir?

Thulium Lazer Nedir? Thulium Lazer 1927 mm dalga boyuna sahip, medikal estetik alanında kullanılan yeni jenerasyon franksiyonel lazerdir. Cildin hem üst tabakasına hem de alt tabakasına etki ederek epidarmal dokuyu soymadan ciltte mikro kanallar açar. Cildin hasarlı bölümüne etki ederken sağlam olan doku korunur.

Lazerle lekeler gider mi?

Çiller, yaşlılık lekeleri ve yaygın lekelerin tedavisi için genellikle tek seans yeterli olmaktadır. Bazı lezyonlar tamamen kaybolmayabilir ancak lazerle leke tedavisi uygulamasından sonra renkleri önemli oranda açılır. Bu nedenle nadiren de olsa bazı lekeler için ikinci veya üçüncü seanslar gerekli olabilmektedir.

Cilt lekeleri için hangi lazer kullanılır?

Bu lekelerin tedavisinde medikal ilaçlar dışında kimyasal peeling ve lazer uygulamaları kullanılmaktadır. Alexandrite ve diode (diyot) lazerler özellikle çil, solar lentigoların ve yaşlılık lekelerinin tedavisinde etkili olmaktadır. Alexandrite lazer bu tip lekelerde 1 veya 2 seans uygulanmaktadır.

Lazerle leke tedavisi hangi aylarda yapılır?

Yaz aylarında cildin güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için pigment sentezini arttırdığını ve cilt lekelerine sebep olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanları “Bu nedenle cilt lekesi tedavisi yazın değil, sonbaharda yapılmalı.