KPSS sınavı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. KPSS sınavı ne işe yarar?
  2. KPSS kaça ayrılır?
  3. GK GY hangi dersler var?
  4. Orta öğretim KPSS den ne olunur?
  5. Genel yetenek Genel Kültür Hangi dersler?

KPSS sınavı ne işe yarar?

KPSS, Kamu Personel Seçme Sınavı olarak bilinmektedir. ÖSYM tarafından hazırlanan ve her sene kamu kurum ve kuruluşlarına personel almak için yapılan bir sınav olarak öne çıkıyor. Adayların mezun olduğu bölüm ile beraber alınacak kadroları bağlı olarak farklı türler üzerinden alınan bir sınavdır.

KPSS kaça ayrılır?

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) Nedir? ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS ile alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır.

GK GY hangi dersler var?

Genel Kültür Soru Dağılımı Genel kültürde ise 4 dersten toplamda 60 soru çıkmaktadır. Bu dersler; tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgilerdir.

Orta öğretim KPSS den ne olunur?

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

Genel yetenek Genel Kültür Hangi dersler?

Genel kültür konularından 60 tane soru sorulur. Bu soruların 30 tanesi tarih konularından, 18 tanesi coğrafya konularından, 9 tanesi vatandaşlık konularından ve 3 tanesi de güncel konulardan çıkar. Genel yetenek konuları ise Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinin belirli konularını içerir.