Öğretmenler gununde ne yazilir?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler gununde ne yazilir?
  2. Öğretmenler Günü kesme işaretiyle ayrılır mı?
  3. 5 Ekim Öğretmenler Günü mu?
  4. Türkiye'de neden 24 Kasım Öğretmenler Günü?
  5. Türkiye'de de nasıl yazılır?

Öğretmenler gununde ne yazilir?

O dopdolu sevginiz her şeye değer öğretmenim, şefkatli bakışlarınız içimi ısıtır öğretmenim... Sabrınız her defasında beni de güçlendirir öğretmenim… Öğretmenler gününüzü kutlarım......Öğretmenler gününüz kutlu olsun...
  • Öğretmenin hakkı ödenmez. ...
  • Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir.
Daha fazla öğe...

Öğretmenler Günü kesme işaretiyle ayrılır mı?

Millî ve dinî bayramlarla bayram niteliği kazanmış günler büyük harfle başlar: Cumhuriyet Bayramı, Kurban Bayramı, Anneler Günü, Öğretmenler Günü… Kurum, kuruluş, makam, üniversite adlarının kısaltmalarında bütün harfler büyüktür. Harfler arasına nokta koymaya gerek yoktur: TRT, TBMM, İTÜ, DSİ, TDK…

5 Ekim Öğretmenler Günü mu?

5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ , Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür.

Türkiye'de neden 24 Kasım Öğretmenler Günü?

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. ... Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi.

Türkiye'de de nasıl yazılır?

Normalde türemiş sözcüklere getirilen ekler birleşik yazılıyor, “Türkiye” de “Türk” sözcüğünden türemiş bir sözcük. Bana göre “Türkiyede” olarak yazılması lazım ancak çoğu yerde görüyorum ki Türkiye'de şeklinde yazılıyor.