GSS borçları silinir mi?

İçindekiler:

  1. GSS borçları silinir mi?
  2. GSS borçları ne zaman silinecek?
  3. Bağkur borçları ne zaman silinecek 2021?
  4. Genel Sağlık Sigortası primleri nereye ödenecek?
  5. Genel Sağlık Sigortası ödenmezse ne olur?
  6. Genel Sağlık Sigortası nasıl iptal edilir?

GSS borçları silinir mi?

Nisan 2021 ve öncesine ait GSS borçları otomatik olarak yapılandırılacak. 31 Aralık'a kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası silinecek.

GSS borçları ne zaman silinecek?

Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Bağkur borçları ne zaman silinecek 2021?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 31.10.2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Genel Sağlık Sigortası primleri nereye ödenecek?

GSS PRİM BORCU NASIL VE NEREDEN ÖDENİYOR? GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir.

Genel Sağlık Sigortası ödenmezse ne olur?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. ... Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.

Genel Sağlık Sigortası nasıl iptal edilir?

Burada çalışan, çalışmayan, emekli gibi seçenekler göreceksiniz. seçenekler arasından çalışan şıkkını işaretleyiniz. Bu seçeneğin ardından ekranda başvurular, form ve dilekçeler gibi seçenekler göreceksiniz. Buradan form ve dilekçeler kısmını seçiniz. Buradan formlar kısmına tıklayarak GSS İptal Formu'na tıklanmalıdır.