Rektör nedir ne is yapar?

İçindekiler:

  1. Rektör nedir ne is yapar?
  2. Rektör ne kadar maaş alıyor?
  3. Rektör ve dekan ne demek?
  4. Rektör kime bağlıdır?
  5. Rektör derse girer mi?
  6. Rektör ne kadar maaş alır 2021?
  7. Üniversite Mütevelli Heyeti maaş alır mı?
  8. Dekan nedir ne iş yapar?
  9. Dekan ne kadar maaş alıyor?
  10. Dekan kime bağlı?
  11. Rektörün görev süresi ne kadardır?
  12. Rektör olma şartları nelerdir 2019?
  13. Ege Üniversitesi rektörü kim oldu?
  14. Öğretim Görevlisi kaç saat derse girer?
  15. Doktor Araştırma Görevlisi kaç saat derse girer?
  16. Mütevelli heyeti üyeleri maaş alır mı?
  17. Üniversite mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

Rektör nedir ne is yapar?

Rektör, üniversitenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin devlet kalkınma planı ilke ve ...

Rektör ne kadar maaş alıyor?

Rektörümüz aylık ortalama YTL alıyor." Büyük üniversitelerde bu rakamın 30-40 bin YTL'leri bulduğunu söyleyen Yereli, rektörlerin aldığı döner sermayenin gizli tutulmasını ise şöyle yorumladı: "Çok aldıkları için göze batmasından çekiniliyor ve bu yüzden saklıyor olabilirler." Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp ...

Rektör ve dekan ne demek?

Türk yükseköğretim sisteminde dekan fakültenin ve birimlerinin temsilcisidir. Rektörün önereceği üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca 3 yıl için atanır. Süresi biten dekan tekrar atanabilir. ... Yükseköğretim Kanunu ile kendisine verilen diğer görevleri yapmaktır.

Rektör kime bağlıdır?

Türk yükseköğretim sistemini düzenleyen Yükseköğretim Kanununa göre devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde rektör, cumhurbaşkanı tarafından atanır. Vakıf üniversitelerinde ise rektör, mütevelli heyetinin teklifi üzerine cumhurbaşkanınca atanır.

Rektör derse girer mi?

c-Rektör, rektör yardımcısı, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürlerinin ders verme yükümlülüğü yoktur. Başhekimler, dekan yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdür yardımcıları ve bölüm başkanları, bu madde hükümlerine göre haftada asgari beş saat ders vermekle yükümlüdür.

Rektör ne kadar maaş alır 2021?

UnvanKademe2021 Ocak Zamlı Maaş Tablosu
Rektör1/413.479 TL
Rektör Yrd., Dekan (en az 3 yıllık Prof.)1/312.582 TL
Dekan Yrd., Yüksekokul Müdürü (en az 3 yıllık Prof.)1/112.419 TL
Profesör(en az 4 yıllık)1/412.248 TL
15 satır daha

Üniversite Mütevelli Heyeti maaş alır mı?

Seçilen Mütevelli Heyet Üyelerinin adları seçildikleri tarihi izleyen onbeş gün içerisinde Yükseköğretim Kuruluna bildirilir. Mütevelli Heyet Üyelerine görevleri ile ilgili zaruri harcamaları dışında bir ücret ödenmez.

Dekan nedir ne iş yapar?

Dekanın fakültedeki görevleri, bizzat Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenmiştir. Dekan, fakültedeki en yetkili kişidir. ... Dekan; öğrencilere, çalışanlara ve eğitmenlere karşı her türlü görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi için çalışmalar yürütür.

Dekan ne kadar maaş alıyor?

Dekan maaşları 10.000 TL ile 13.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu durum dekanın derecesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Kademeli şekilde artış gösteren maaşı 10.000 TL'den başlamak sözüyle 13 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Dekan kime bağlı?

Dekanın fakültedeki görevleri, bizzat Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenmiştir. Dekan, fakültedeki en yetkili kişidir. YÖK'ün belirlediği yönetmeliklere uyum sağlamak ile beraber bulunduğu birimin işleyişinden de sorumludur.

Rektörün görev süresi ne kadardır?

Rektörler 4 yıllığına görev alıyor ve en fazla iki dönem bu görevi yürütebiliyordu.

Rektör olma şartları nelerdir 2019?

Rektör olmak için 657 sayılı kanundaki genel şartları taşımak, 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olmak ve 5 yıl tecrübe şartını taşımak yeterli olacak.”

Ege Üniversitesi rektörü kim oldu?

Necdet Budak, düzenlenen törenle görevi vekâleten yürüten Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'ndan devraldı. Ege Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda düzenlenen Devir teslim törenine; Ege Üniversitesi Senato Üyeleri'nin yanı sıra akademisyen ve bürokratlar katıldı.

Öğretim Görevlisi kaç saat derse girer?

Mecburi ve isteğe bağlı dersler ile diğer faaliyetler için haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla öğretim elemanının toplam ücret karşılığı verebileceği ek ders; normal örgün öğretimde en çok 20 saat, ikinci öğretimde ise en çok 10 saattir.

Doktor Araştırma Görevlisi kaç saat derse girer?

Doktora çalışmalarını tamamlamış araştırma görevlilerine, talepleri üzerine ve üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi halinde ders görevi verilebilecek. Haftada on iki saati aşan ders görevleri için haftada on saate kadar ek ders ücreti verilecetir. Ek ders ücreti ödemesinde öğretim görevlisi esas alınacaktır.

Mütevelli heyeti üyeleri maaş alır mı?

Mütevelli Heyet Üyelerine görevleri ile ilgili zaruri harcamaları dışında bir ücret ödenmez. Rektör, Mütevelli Heyetin tabii üyesi olup kendisi ile ilgili konuların konuşulduğu toplantıya katılamaz, Mütevelli Heyet Başkanlığına ve Başkan Vekilliğine seçilemez.

Üniversite mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

Mütevelli Heyeti, Üniversitenin en yüksek karar organı olup Üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eder. Mütevelli Heyeti üyeleri, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından, devlet memuru olma niteliklerine sahip adaylar arasından dört yıl süre için seçilen en az yedi üyeden oluşur.