Bamya nasıl ve ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Bamya nasıl ve ne zaman ekilir?
  2. Bamya tohumu tarlaya nasıl ekilir?
  3. Bamya suyu sever mi?
  4. Bamya kaç günde meyve verir?
  5. Akdeniz'de bamya ne zaman ekilir?
  6. Bamya ne kadar sürede ürün verir?
  7. Bamya yemek tarifi nasıl yapılır?
  8. Bamya kaç günde verim verir?
  9. Mısır tohumu ne zaman ekilir?
  10. Börülce ekimi ne zaman yapılır?
  11. Bamya 1 dönüme ne kadar verir?
  12. Bamya Salyalanmadan nasıl pişirilir?

Bamya nasıl ve ne zaman ekilir?

Bamya tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Bamya tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Bamya tohumu ekim derinliği 3-5cm , sıralar üzeri mesafe 25-30 cm ,sıralar arası 70-80 cm arasındadır.Bamya fidesi kullanılacaksa bamya fidesi ekim ...

Bamya tohumu tarlaya nasıl ekilir?

Ekim öncesinde toprağın çok derin olmayacak şekilde sürülmesinden sonra temel gübreleme işlemi uygulanabilir. Bu şekilde düzlenen toprağa ocaklar açılır ve ocak başına yaklaşık 3 tohum konularak 2-3 cm derinlikte tohum ekimi yapılır. Yaklaşık 2 hafta içinde çimlenen tohumlar filizlenmeye başlar.

Bamya suyu sever mi?

Bamya tohumlarının çimlenmesinin daha hızlı olabilmesi için ortam sıcaklığı ile neminin yeterli derecede seyretmesi oldukça önemlidir. Çimlenen bamya filizleri ekildikten sonra çok fazla suya ihtiyaç duymaz.

Bamya kaç günde meyve verir?

Bamya meyvesinin hasadı kullanım amacına ve çeşit özelliğine göre çiçeklenmeden bir gün sonra veya 3-4 gün sonra yapılır. Meyve hasat zamanın belirlenmesinde kullanılan diğer bir kriter ise meyvenin normal çeşit iriliğinin 1/3'üne ulaştığı zamandır.

Akdeniz'de bamya ne zaman ekilir?

- Ege ve Akdeniz bölgelerinde ekimler yöre şartlarına göre Ocak- Mart gibi geniş bir periyotta yapılır. - Orta Anadolu iç bölgelerimizde ise genellikle mayıs ayı içinde tohum ekimi gerçekleştirilir.

Bamya ne kadar sürede ürün verir?

Ekimden ortalama 60 gün sonra başlayan hasat hergün yada gün aşırı yapılır ve 3,5-4 ay devam eder. Bamya hasadı oldukça zor ve zahmetli bir iştir.

Bamya yemek tarifi nasıl yapılır?

Etsiz Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı yemeklik doğrayarak kavurun.
  2. Pembeleşince doğranmış biberi ilave ederek biberleri de kavurun.
  3. Küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin.
  4. 2-3 dk karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin.
Daha fazla öğe...•BE

Bamya kaç günde verim verir?

İki günde, üç günde bir hasat edilmesi gereken bir ürün Mart'ın 15'inde ekilir ve Mayıs ayının sonunda hasat başlar ve Kasım ayına kadar 5 ay gibi bir süre hasat edilebilir bir ürün." dedi.

Mısır tohumu ne zaman ekilir?

Mısır tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Mısır tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Mısır tohumu ekim derinliği 3 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 15-20 cm ,sıralar arası 70-95 cm arasındadır.

Börülce ekimi ne zaman yapılır?

Börülce tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Börülce tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Börülce tohumu ekim derinliği 3-5 cm , sıralar üzeri mesafe 7-10 cm ,sıralar arası 40-65 cm arasındadır.Börülce fidesi kullanılacaksa börülce ...

Bamya 1 dönüme ne kadar verir?

Bamya üretiminde 2010-11 yılları içerisinde toplam dönüm başına 700-750 kilogram ürün alınıyordu. Bugün baktığımızda 1000-1200 kilogram arasında verim alınmakta.

Bamya Salyalanmadan nasıl pişirilir?

Bir bamyayı sol elinize alın, sağ elinizdeki minik, ince uçlu bıçakla döndürerek çevresini koni şekline getirin. Bu ayıklama işlemi bamyanın iç kısmında salyalanmaya neden olan maddelerin içeride kalmasını sağlayacak, açılıp yırtılmayan bamya, salyalanmadan güzelce pişecektir.