Boyun düzleşmesi ağrısı nereye vurur?

İçindekiler:

  1. Boyun düzleşmesi ağrısı nereye vurur?
  2. Boyun Düzleşmesinin nedenleri nelerdir?
  3. Fizik tedavi uygulaması nasıl yapılır?
  4. Boyun düzleşmesi olan kisi nasıl yastık kullanmalı?

Boyun düzleşmesi ağrısı nereye vurur?

Genel olarak boyun bölgesinde bulunan 7 omurda meydana gelen boyun düzleşmesi hem boyun bölgesinde hem de omuz, kürek kemiği ve ensede ağrıya neden olmaktadır. Bazı hastalarda boyundan yayılan ağrı baş bölgesinde de hissedilmektedir.

Boyun Düzleşmesinin nedenleri nelerdir?

Boyun düzleşmesinin en yaygın nedeni, uyanıkken veya uyurken uzun süre bozuk bir duruşta kalmaktır. Bozuk duruş, meslek koşullarından, tekrarlayan hareketlerden veya cep telefonu ya da bilgisayara uzun süre bakmaktan kaynaklanabilir.

Fizik tedavi uygulaması nasıl yapılır?

Fizik tedavi, fiziksel ajanlar ve tekniklerin kas iskelet sistemi hastalıkları tedavisinde kullanılması anlamına gelir. Fizik tedavi yöntemleri vücudun dışından fiziksel ajanların uygulanması şeklindedir. Uygulanılan fizik tedavi ajanları vücudumuzda herhangi bir lezyon veya yara oluşturmaz.

Boyun düzleşmesi olan kisi nasıl yastık kullanmalı?

Boyun düzleşmesi için de boyun kıvrımını destekleyen yastıklar ile ortopedik yastık seçimlerine yönelmeniz doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca yatış pozisyonunuza göre alçak, yüksek veya sert/orta sert yastık seçimlerinden birine yönelebilirsiniz.