Fakülteler arası yatay geçiş var mı?

İçindekiler:

  1. Fakülteler arası yatay geçiş var mı?
  2. Hangi programlar arasında yatay geçiş yapılabilir?
  3. Hangi üniversitelere yatay geçiş yapılabilir?
  4. Yarıyılda yatay geçiş yapılabilir mi?
  5. Bir öğrenci kaç kez yatay geçiş yapabilir?
  6. Yatay geçiş yapmak için ortalama kaç olmalı?
  7. Dönem arasında yatay geçiş yapılabilir mi?
  8. 2021 2022 yatay geçiş Başvuruları Ne Zaman?

Fakülteler arası yatay geçiş var mı?

BÖLÜMÜNÜZÜ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ? Üniversiteye yerleştikten sonra isterseniz tekrar üniversite sınavına girmeden de okuduğunuz bölüm değiştirmek mümkün. Bu geçişlere de programlar arası yatay geçiş deniliyor. Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz.

Hangi programlar arasında yatay geçiş yapılabilir?

MADDE 5 – (1) Farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapılabilir.

Hangi üniversitelere yatay geçiş yapılabilir?

Bir fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya aynı üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş ...

Yarıyılda yatay geçiş yapılabilir mi?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Bir öğrenci kaç kez yatay geçiş yapabilir?

2019 Yatay Geçiş Başvurusu Kaç Kez Yapılabilir? Sadece 2 defa yatay geçiş yapma başvurusu yapabilirsiniz. Dolayısıyla, yatay geçiş yapmak için ortalamanıza dikkat etmelisiniz.

Yatay geçiş yapmak için ortalama kaç olmalı?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.

Dönem arasında yatay geçiş yapılabilir mi?

Yatay geçiş en erken güz dönemi sonundan itibaren yapılabilir. Bazı üniversiteler dönem ortasında yatay geçişe izin vermemektedir. Geçiş yapmak istediğiniz üniversite dönem arasında geçişe izin vermezse yıl sonunda geçiş yapabilirsiniz.

2021 2022 yatay geçiş Başvuruları Ne Zaman?

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 - 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.