SGK Müfettiş Yardımcısı nerede çalışır?

İçindekiler:

  1. SGK Müfettiş Yardımcısı nerede çalışır?
  2. SGK Müfettiş Yardımcılığı Nedir?
  3. SGK müfettiş yardımcısı ne iş yapar?
  4. BDDK YDS istiyor mu?
  5. SGK Müfettiş Yardımcılığı hangi puan türü?
  6. SGK Başmüfettişi kimdir?
  7. Iş müfettiş yardımcısı nasıl olunur?
  8. BDDK hangi puan türüyle alıyor?
  9. YDS olmadan kpss puanı hesaplanır mı?
  10. SGK denetmenlik hangi puan türü?
  11. SGK memur KPSS hangi puan türü?
  12. SGK denetimde nelere bakar?
  13. Isa karakaş kimdir?
  14. SGK Neyi denetler?
  15. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanliği iş müfettişleri kimin adına denetleme yapar?
  16. Iş müfettiş yardımcılığı hangi puan türü?

SGK Müfettiş Yardımcısı nerede çalışır?

YETKİ ve YETERLİK sınavını(ek sınav hakkında da) geçemeyenler kurumlarda uygun bir Memur pozisyonuna yerleştirilmektedirler. Çalışma Koşulları; Sosyal Güvenlik Müfettişleri; Ankara, İstanbul ve İzmir'de olmak üzere 3 grup başkanlığında görev almaktadırlar. İhtiyaç hasıl olursa kurum yeni grup başkanlıkları kurabilir.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı mesleği Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından denetlenen alanlarda ve Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin denetlenmesinde görevlendirilen, mevzuatta denetim ve kontrol ile yetkili personel olarak nitelendirilen kariyer meslek grubudur.

SGK müfettiş yardımcısı ne iş yapar?

-Kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuatla ilgili çalışmalar yapmak, -Kanun, tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde teftiş, inceleme, ön inceleme ve soruşturma ile ilgili Başkan veya Rehberlik ve Teftiş Başkanı tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmek.

BDDK YDS istiyor mu?

BDDK, “Bankacılık Uzman Yardımcısı” kadrosuna alım yaparken YDS şartı aramadığını belirtmektedir. Ancak, bankacılık uzman yardımcısı olabilmek için adayların KPSS 11, 17, 18 , 22, 23, 27, 28, 33, 38, 47, 48 puan türlerinden en az 75 alması gerekmektedir. ... BDDK, YDS istemeyenler için hazine diyebiliriz sanırım.

SGK Müfettiş Yardımcılığı hangi puan türü?

SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavına girebilmek için KPSS P-118 puan türünden ilanda belirtilen alt puanı almış olmanız gerekmektedir. Genellikle P-118 puanınızın 80 üstü olması gerekmektedir.

SGK Başmüfettişi kimdir?

SGK Başmüfettişi İsa KARAKAŞ - SGK Sosyal Güvenlik Başuzmanı - Kendi işim | LinkedIn.

Iş müfettiş yardımcısı nasıl olunur?

Nasıl İş Müfettişi Olunur?
  1. 35 yaşını doldurmamış olmak,
  2. İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına giriş yapmak,
  3. Sınav sonrası İş Müfettişi Yardımcısı olarak göreve başlamak,
  4. 3 yıl yardımcı olarak çalışmak,
  5. Çalışma notları ortalaması en az 70 olmak,
  6. Yeterlilik sınavına girmek ve yazılı/sözlü sınavdan geçmek.

BDDK hangi puan türüyle alıyor?

Sınav Açılan UnvanKPSS Sınav YıllarıKPSS Puan Türleri
BDDK UZMAN YARDIMCISI2019,202020,25,30,40,42,45
BDDK UZMAN YARDIMCISI (İLETİŞİM ALANI)2019,20203
MEMUR (LİSANS)20203
MEMUR (ÖNLİSANS)2020Önlisans
8 satır daha

YDS olmadan kpss puanı hesaplanır mı?

2017 KPSS'de Yapılan Değişiklikler Ancak yapılan değişiklik ile KPSS puan türlerinin hesaplanmasında YDS şartı kaldırılmış olup adaylardan sınav için YDS puanı istenmemektedir.

SGK denetmenlik hangi puan türü?

SGK denetmen yardımcılığı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun il teşkilatlanmasında görev yapan denetim mesleğidir. 2011 yılında ihdas edilerek yönetmelik ile hak ve görevleri düzenlenmiştir. SBF ve İİBF mezunları P-113 puan türü ile İstatistik ve Matematik mezunları ise P-111 puan türü alım yapmaktadır.

SGK memur KPSS hangi puan türü?

d) ÖSYM tarafından 20 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13, KPSSP23, KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P47 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak.

SGK denetimde nelere bakar?

SGK denetimini 5510 sayılı kanuna istinaden Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Sosyal Güvenlik Müfettişleri yapar. SGK denetimleri evleviyetle kayıt dışılığı önlemek için yapılır. Amaç, sigortasız işçi çalıştırılmasının ve devletin bu sebeple prim kaybına uğramasının önüne geçmektir.

Isa karakaş kimdir?

Bir çok gazetede iş ve sosyal güvenlik yazarlığının yanı sıra yıllarca Tercüman Gazetesinin “Çalışma ve Sosyal Güvenlik” Köşe yazarlığını yaptı. Halen Türkiye'nin ilk ekonomi gazetesi ve 300.000 aşkın üyesi bulunan İTO Gazetesi olan İstanbul Ticaret Gazetesinin İş ve Sosyal Güvenlik yazarlığını yapmaktadır.

SGK Neyi denetler?

SGK adına denetim, sosyal güvenlik müfettişleri ve sosyal güvenlik denetmenlerince yapılmaktadır. Sosyal güvenlik sistemi ile ilgili denetim açısından en önemli sorunlar kayıtdışı istihdamın yaygın olması ve denetim elemanı sayısının yetersizliğidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanliği iş müfettişleri kimin adına denetleme yapar?

Devletin çalışma hayatına müdahale etme yükümlülüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının görevleri arasında sayılmış olup, 5690 Sayılı Kanunla onanan Sanayi ve Ticarette İş Teftişi hakkındaki 81 Sayılı ILO Sözleşmesi gereğince de Bakanlık İş Teftiş Kurulu Başkanlığına verilmiştir.

Iş müfettiş yardımcılığı hangi puan türü?

Yeni gelen ilanla birlikte alım sürecinde KPSS P9 , KPSS P42 ve KPSS P48 kullanılacağı duyurulmuştur. Puan içerikleri için ilgili puanın üzerine tıklamanız yeterli olacaktır. Yine yeni ilanda mesleğe alınacak aday sayısının 5 katı kadar aday sınava çağrılacağı duyurulmuş ve taban puan olarak 85 puan belirlenmiştir.