En güzel peri bacaları nerede?

İçindekiler:

  1. En güzel peri bacaları nerede?
  2. Ürgüp peri bacaları nasıl oluşmuştur?
  3. Kapadokya ve Ürgüp aynı yer mi?
  4. Peri bacaları neden bu adı almıştır?
  5. Peri bacaları ücretli mi?

En güzel peri bacaları nerede?

Her yıl pek çok turist ağırlayan Peri bacaları, Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesi sınırları içinde yer alıyor. Kapadokya'yı özel yapan Peri bacalarıdır. Peri bacaları, yağmur, rüzgar ve sel sularının tüflerinden oluşan yapıları aşındırması ile oluşan doğal yapılardır. Yapıların tepelerinde ise kaya bloku yer alıyor.

Ürgüp peri bacaları nasıl oluşmuştur?

Sel sularının dik yamaçlarda kendine yol bulması, sert kayaların çatlamasına ve kopmasına neden olduğundan alt kısımlarda bulunan ve daha kolay aşınan malzemenin derin bir şekilde oyulması ile yamaç gerilemiş, böylece üst kısımlarda yer alan şapka ile aşınmadan korunan konik biçimli gövdeler ortaya çıkmış.

Kapadokya ve Ürgüp aynı yer mi?

Ülkemizin en eşsiz doğal eserlerinden olan ve İç Anadolu'da geniş bir bölgeye yayılan Kapadokya'nın büyük bölümü, Ürgüp ve Göreme'nin de yer aldığı Nevşehir'in sınırları içerisindedir.

Peri bacaları neden bu adı almıştır?

Yani eskidenbu mağaralarda (Bacalarda) Perilerin yaşadığına inanılırmış. Bu doğa harikalarının içlerine yapılmış mağaralara bu sebepten dolayı Peri Bacaları ismi verilmiş olduğu düşünülmektedir Bu isimde yaygınlaşarak İngilizcesi “Fairy Chimneys” olarak ta tüm dünyada kullanılan bir isim haline gelmiştir.

Peri bacaları ücretli mi?

Üç Güzeller (Ünlü Peribacaları-Ürgüp)-Ücretsiz. Göreme Açık Hava Müzesi- 15 TL kişi başı (Bu biletle Müzenin dışında bulunan Tokalı Kilise de gezilebiliniyor). Ayrıca Müzenin içerisinde Karanlık Kilise var ve ek ücrete tabidir. Ücret kişi başı 8 TL dir.