Katiplikte KPSS puanı önemli mi?

İçindekiler:

  1. Katiplikte KPSS puanı önemli mi?
  2. Mübaşirlik için hangi KPSS?
  3. Adalet Bakanlığı sözlü mülakat ne zaman?
  4. Kaç puanla katip olunur?
  5. 71 puanla katip olunur mu?

Katiplikte KPSS puanı önemli mi?

Bilindiği üzere zabıt katibi alımlarına başvuru yapabilmek için minimum 70 kpss puanı isteniyor olsa da klavye sınavına başvuru sayısınının 20 katı kadar aday davet edilmektedir ve sıralama KPSS puanına göre yapılmaktadır.

Mübaşirlik için hangi KPSS?

Mübaşirler; lise, ön lisans ve lisans mezunu olarak KPSS'den en az 70 puan almaları halinde Adalet Bakanlığı tarafından sözlü mülakata tabi tutulurlar.

Adalet Bakanlığı sözlü mülakat ne zaman?

Sözlü sınav; 21 – 21 tarihleri arasında, Milli Müdafaa Cad. No: 8 Bakanlıklar Kızılay/ANKARA adresinde bulunan Kent Konseyi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Kaç puanla katip olunur?

35 yaşını doldurmamış olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından 100 üzerinden 70 puan almak, 657 numaralı Devlet Memurları Kanununda belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olmak, Askerlik yükümlülüğü bulunmamak; askerlik görevini tamamlamış, tecil ettirmiş ya da askerlik görevinden muaf olmak.

71 puanla katip olunur mu?

Zabıt katibi olmak isteyen vatandaşların Bakanlık tarafından istenen şartları sağlaması gerekiyor. KPSS en az 70 taban puanına sahip olan vatandaşlar Bakanlık bünyesinde zabıt katibi olmak için başvuruda bulunabiliyorlar.