Hemşire kaç saat çalışır?

İçindekiler:

  1. Hemşire kaç saat çalışır?
  2. Hemşire aylık kaç saat çalışır 2020?
  3. Hemşireler hafta sonu çalışır mi?
  4. Hemşirelerin doğum izni ne kadar?
  5. Baş Hemşire nöbet tutar mı?

Hemşire kaç saat çalışır?

Hemşirelerin çalışma saatleri ne kadar? Hemşirelerin çalışma saatleri 8'er saat olup 3 vardiya şeklinde hastanelerde çalışırlar bu saat oranı bazı hastanelerde ihtiyaca göre 00 ve 00 arasında oluyor. Özel hastanelerde saatler farklılık gösterebilir.

Hemşire aylık kaç saat çalışır 2020?

sağlık bakanlığı ve özel sağlık kurumlarında görev yapan hemşirelerin aylık bazda bir çalışma saati vardır. bu saat günlük 8 saat üzerinden hesaplanır ve hafta sonları dahil edilmez.

Hemşireler hafta sonu çalışır mi?

Hafta sonları çalışmak istemeyen hemşirelerin özellikle işe girerken ve iş görüşmelerinde gündüz birimi istediklerini (poliklinik) belirtmeleri gerekir. Poliklinikler hafta sonu hizmet vermediği için izinli olursunuz ve hafta içi ise sadece gündüz saatlerinde çalışırsınız.

Hemşirelerin doğum izni ne kadar?

Doğum izni, doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftadır. İş Kanunu'nun 74. maddesine göre; “Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır.

Baş Hemşire nöbet tutar mı?

Başhemşire yardımcısı adedi dört veya daha fazla ise bunlar başhemşirelik nöbeti tutarlar. Bünyesinde doğum servisi bulunmayan kurumlarda, hemşire, ebe ve hemşire yardımcısı (başhemşire dahil) toplamı ikiden fazla ise, bunlar arasında nöbet uygulanır.