BEP planı yılda kaç kez yapılır?

İçindekiler:

  1. BEP planı yılda kaç kez yapılır?
  2. BEP planı ne demek?
  3. BEP içerisinde neler yer alır?
  4. BEP kaç yılda bir yapılır?
  5. BEP toplantilari ne zaman yapilir?
  6. Bireyselleştirilmiş öğretim modeli nedir?
  7. BEP in fonksiyonları nelerdir?
  8. BEP temel bileşenleri nedir?
  9. BEP dosyası kimde durur?
  10. Uzun dönemli hedefler nedir?
  11. BEP toplantısında ne konuşulur?
  12. BEP toplantısına öğrenci katılır mı?

BEP planı yılda kaç kez yapılır?

BEP, BEP geliştirme birimi tarafından hazırlanır. BEP geliştirme birimi müdür ya da mü- dür yardımcısı başkanlığında öğrencinin dersine giren tüm öğretmenlerden, varsa rehber öğretmenden ve öğrencinin velisin- den oluşur. BEP geliştirme birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.

BEP planı ne demek?

Normal okul programındaki değişiklikleri ve uyarlamaları içeren ve her özel eğitim gerektiren öğrenci için hazırlanan yazılı bir plandır. Özel eğitim gerektiren öğrencinin gelişimini gözlemek ve iletişim kurmak için öğretmenlere yardımcı olan bir araçtır.

BEP içerisinde neler yer alır?

BEP'in içerisinde; öğrencinin mevcut performans düzeyi, bu düzeyden hareketle öğrenciye kazandırılması amaçlanan davranışlar (kısa dönemli ve uzun dönemli hedefler), bu davranışların nerede, ne kadar zamanda, hangi araçlarla ve hangi yöntemlerle kazandırılacağı gibi bilgiler yer almaktadır.

BEP kaç yılda bir yapılır?

BEP'in İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Amaçlar kazanılmışsa yeni amaçlar belirlenebilir. BEP, bir dönem veya bir öğretim yılı için hazırlanabilir. BEP aylık, üç aylık ve yıllık olarak değerlendirilir.

BEP toplantilari ne zaman yapilir?

BEP toplantıları yılda 3 defa yapılır. Sene başı, ikinci dönem ve yıl sonu. Bu toplantılardan sene başı ve ikinci dönem olan, öğretmenler kurulu toplantısından en geç 1 ay içerisinde yapılır.

Bireyselleştirilmiş öğretim modeli nedir?

Bir sınıfı oluşturan öğrenciler arasındaki öğrenme ve bireysel farklılıklarının giderilerek her öğrenciye hızına uygun öğretim yapılması tekniğidir. Her öğrenci kendine özgü düzeylerde öğrenir. Öğretmen sınıfın tümüne değil 3-5 öğrenciden oluşan küçük gruplara (homojen gruplar) açıklama yapar.

BEP in fonksiyonları nelerdir?

1) Kurumun olanaklarına ve bireyin gereksinimlerine göre hazırlanan bireysel eğitim planlarını, kaynaştırma uygulamaları yapılan kurumlar ile özel eğitim kurumlarında uygular 2) Değerlendirme ölçeklerinin geliştirilmesinde görüşünü bildirir, 3) Gerektiğinde bireye, aileye, öğretmene ve kuruma bilgi verir.

BEP temel bileşenleri nedir?

Her BEP, çocuğun tüm ilgi alanlarındaki mevcut performans ve becerilerinin bir tanımını içermelidir. ... İfadeler akademisyenlere, yaşam becerilerine, fiziksel işleyişe, sosyal ve davranışsal becerilere değinir. Ayrıca, öğrencinin öğrenme kabiliyetini etkileyen diğer alanları da içerebilir.

BEP dosyası kimde durur?

belirlendikten sonra hangi derslerden Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı yapılması gerektiği BEP toplantısında BEP Birimince karara bağlanmalıdır. *Öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden BEP Planı hazırlanır. *BEP Dosyasının saklanmasından BEP Ekibi Başkanı ve Sınıf/Sınıf Rehber Öğretmeninin sorumludur.

Uzun dönemli hedefler nedir?

Uzun dönemli hedefler (UDH), özel gereksinimli bir öğrencinin, bireyselleştirilmiş olarak uygulanacak olan programın sonunda kazanması beklenen kazanımlarını ifade eder. UDH öğrencinin akademik, sosyal, davranışsal, eğitsel ve fiziksel gereksinimleri doğrultusunda uygun olarak hazırlanmalıdır (Yıkmış, 2014,s. 121).

BEP toplantısında ne konuşulur?

BEP ilk toplantısında öğrencinin hangi yetersizlik türüne bağlı olarak kaynaştırma kararı alındığı, yetersizliği ile ilgili yapılacak çalışmaların okul/sınıf içerisinde yapılacak fiziksel düzenleme ile giderilip giderilemeyeceği, derslerle ilgili Bireyselleştirilmiş Eğitim Planlarına ihtiyaç olup olmayacağı, BEP ...

BEP toplantısına öğrenci katılır mı?

BEP Geliştirme Birimi, okul müdürü(birim başkanıdır), müdür yardımcısı, okul psikolojik danışmanı, öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler, öğrencinin sınıf rehber öğretmeni, veli, öğrenciden oluşur. Ayrıca meslek derslerinden öğrencinin alanından bir öğretmende katılır.