ÖSYM sistemine nasıl kayıt olunur?

İçindekiler:

  1. ÖSYM sistemine nasıl kayıt olunur?
  2. ÖSYM online kayıt nasıl yapılır?
  3. ÖSYM kayıt olma ne zaman?
  4. ÖSYM aday şifresi nasıl alınır?
  5. ÖSYS yeni kayıt nasıl yapılır?
  6. Üniversite kayıt tarihleri ne zaman bitiyor?
  7. Osym Başvuru ne zaman 2021?
  8. Osym Başvuru için ne gerekli?
  9. ÖSYM şifremi değiştiremiyorum ne yapmalıyım?

ÖSYM sistemine nasıl kayıt olunur?

"E-Devlet üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (https://ais.osym.gov.tr) giriş yapan adaylar, e-Devlet ile Kayıt Ol butonu vasıtasıyla herhangi bir sınav başvurusundan bağımsız olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kaydolacak.

ÖSYM online kayıt nasıl yapılır?

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

ÖSYM kayıt olma ne zaman?

YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların üniversite kayıt işlemleri 6- tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4- tarihleri arasında yapılabilecek.

ÖSYM aday şifresi nasıl alınır?

ÖSYM ADAY ŞİFRESİ ALMA AİS giriş şifresini unutan adaylar herhangi bir sınav başvuru merkezine müracaat ederek yeni şifre talebinde bulunabiliyorlar. Görevliye ödenecek olan 2 TL karşılığında sadece bir kaç dakikalık işlem sonrasında yeni bir şifre alınabiliyor.

ÖSYS yeni kayıt nasıl yapılır?

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

Üniversite kayıt tarihleri ne zaman bitiyor?

Öğrenciler ÖSYM tarafından yayınlanan belgeleri eksiksiz olarak üniversitelere teslim edecek. ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR? Üniversite elektronik kayıt işlemlerini 4- tarihleri arasında, okulda kayıt işlemlerini ise 6-10 Eylül'de gerçekleştirecek.

Osym Başvuru ne zaman 2021?

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 04-07 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 04-05 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Osym Başvuru için ne gerekli?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:
  • SINAVA GİRİŞ BELGESİ Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. ...
  • NÜFUS CÜZDANI VEYA FOTOĞRAFLI T. C. KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ
  • DOLMAMIŞ PASAPORTUN ASLI.
BE

ÖSYM şifremi değiştiremiyorum ne yapmalıyım?

Eğer ÖSYM AİS Güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi aldığınız merkeze nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.