10 haftada gebelikte neler oluyor?

İçindekiler:

  1. 10 haftada gebelikte neler oluyor?
  2. Anne karnında 10 haftalık bebek nasıl?
  3. 10 haftalık gebelikte mide bulantısı azalır mı?
  4. 10 haftalık bebek neye benzer?
  5. 11 haftalık bebek hangi meyveye benzer?

10 haftada gebelikte neler oluyor?

Anne karnında 10 haftalık bebek, artık sıvıları yutabilir. Bebeğin beyni, karaciğeri, bağırsakları, böbrekleri ve diğer hayati organları vücuttaki son şeklini bu dönemde alır. Midede sindirime yardımcı olacak asitler üretilmeye başlar, böbrekler bol miktarda idrar üretir.

Anne karnında 10 haftalık bebek nasıl?

10 haftalık bebek anne karnında artık bir fetüs görünümündedir ve küçük bir insan formlarına gelmeye başlamıştır. Yüzü daha belirgin görünür. Boynu uzamaya başlar. 10 haftalık bebek ultrason görüntüsünde bebeğin başı, hala bedenine göre büyüktür.

10 haftalık gebelikte mide bulantısı azalır mı?

Gebeliğin 10. Trimester döneminin son ayı içinde olman, yaşadığın sıkıntıların biraz daha hafiflemesine yardımcı olacaktır. Tabi bu dönemde yaşadığın sıkıntıların tamamen gideceğini söylemek mümkün olmayacak şimdilik ama en azından sancıların ve mide bulantıların git gide azalmaya başlayacak.

10 haftalık bebek neye benzer?

Hafta: Çilek. Meyve ve sebzeler ile bebek büyüklüğünü karşılaştırırsak, bebeğiniz bir çilek boyuna ancak 10 haftalıkken gelebilecektir. Çileğiniz yaklaşık 3 cm boyunda ve 4 gram ağırlığında olacaktır.

11 haftalık bebek hangi meyveye benzer?

Gebelikte 11. Bebeğiniz 11. Gebelik haftasında neredeyse bir incir boyuna ulaşır.